Kerstverlichting feestelijk aangestoken

Fotoreportage...

Lier: Op vrijdag 8 december werd de kerstverlichting feestelijk aangestoken door  de burgemeester en leden van het schepencollege. Dit gebeurde tijdens een fakkeltocht waaraan meer dan tweehonderd mensen deelnamen. Elke deelnemer kreeg een gratis fakkel.
De optocht vertrok onder begeleiding van de ludieke fanfare “Moed en eendracht” van aan het “vuurpleintje” via de Koning Albertstraat en het Vlietje naar de Vismarkt. Daar werd na een korte verwelkoming door de burgemeester de verlichting aangestoken. Zo ging het verder via de Werf naar het Zimmerplein waar telkens na aftellen de kerstverlichting werd aangestoken. Via de Eikelstraat ging het zo naar de Grote Markt waar de burgemeester de verlichting van de kerstbomen aanstak.
Nadien kon iedereen nog napraten en genieten van een hapje en een drankje op het vuurpleintje. Kerstliederen en verwarmde zitbanken rond een grote vuurkorf, brachten extra sfeer. Tijdens de ganse kerstperiode kan je op het vuurpleintje even komen verpozen. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

welkom op de Grote Markt vanaf 19 uur. Om 19.30 uur kan je een gratis fakkel halen en aansluiten bij de parade (start parade om 20 uur). Tijdens de muzikale fakkeltocht wordt de nieuwe kerstverlichting straat per straat aangestoken.

Dubbel zoveel kerstverlichting in Koningshooikt - Technische problemen opgelost tegen maandag

De kerstverlichting in Koningshooikt zal dit jaar dubbel zo groot zijn. De 13 overspanningen worden vervangen door maar liefst 43 paalmotieven, bevestigd aan de bestaande verlichtingspalen. Deze worden doorgetrokken tot aan De Waaier, zodat het verlichte parcours bijna dubbel zo lang wordt met dubbel zoveel verlichting.
Een technisch probleem vanwege de recente regenval verhinderde echter de ophanging van de paalmotieven in de Dorpsstraat tot aan de Spar. Dat zal tegen ten laatste maandag opgelost zijn. Om veiligheidsredenen wordt ook de reeds aangebrachte verlichting op het Koningsplein pas dan aangestoken. De uitbreiding tot aan de Waaier wordt dinsdagavond gerealiseerd.

Schepen van Evenementen Rik Verwaest: “Een aantal gebouwen in het centrum van Koningshooikt zijn te laag om er straatoverspanningen aan te bevestigen. Daarom moesten elk jaar ophangingspalen worden geplaatst. Die ontsierden echter het straatbeeld en de installatie zorgde telkens voor verkeersproblemen. Dankzij paalmotieven aan de bestaande verlichtingspalen komen we nu tegemoet aan de vraag naar een alternatief die al lang leefde in Koningshooikt. Met het doortrekken tot aan de Waaier zal onze deelgemeente bovendien dubbel zoveel verlicht zijn als daarvoor. Het is jammer dat technische problemen voor enkele dagen vertraging zorgen, maar het resultaat zal des te mooier zijn.” (MSL/foto’s KSL)

Verantwoordelijke schepen: Rik Verwaest

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet