Drukke maar gezellige kerstperiode komt eraan

Lier: De stad doet heel wat inspanningen om  Lier en Koningshooikt in een aangename kerstsfeer te dompelen. Je kan er terecht op verschillende kerstmarkten en heel wat animatie beleven. Het begon reeds met het aansteken van de kerstverlichting.

Kerstmarkt
Al voor de vierentwintigste maal organiseert de Gilde Heren van Lier in nauwe samenwerking met de stad de jaarlijkse kerstmarkt in. Meer dan 85 kraampjes staan verspreid over de ganse Grote Markt en het Felix Timmermansplein. In het midden van de Grote Markt wordt een star shade tent opgetrokken met daarrond 32 houten chalets. In het smalle gedeelte van de Grote Markt, op het Felix Timmermansplein  en voor de terrassen van Het Momenten het Elzenhof  komen een 50-tal witte tenten met verschillende afmetingen.
Het huisje van de kerstman krijgt zijn plaats ter hoogte van de verlaagde kade op de kruising van de Grote Markt en het Timmermansplein. Ook de paardenmolen krijgt opnieuw zijn plaats  aan de voet van het belfort naast het stadhuis”, legt Tom Vanhoutte voorzitter van de kerstmarktcommissie uit.
Op vrijdag 15 december wordt de kerstmarkt officieel geopend. Schepen Rik Verwaest zal er omstreeks 18.00uur verkleed als kerstman de 12,5 meter hoge Mount Everest, één van de attracties, beklimmen. “In de Snow Globe, een groet sneeuwbal kan je een sneeuwfoto laten maken. Op het Zimmerplein kan je lucht acrobate show van Tendance Holiday bijwonen. Cirq’ulation Locale verzorgt een spectaculaire act op de trampoline”, zegt Els Verhaert van het Liers Cultuurcentrum.
De stad zorgt voor een gratis kersttreintje voor de kinderen.

Vuurpleintje
Tijdens of na het shoppen kan je even verpozen op het vuurpleintje. Rond de grote vuurkorf staan verwarmde zitbanken opgesteld. Je kan er komen smullen van heerlijk winterse stoofpotjes, genieten van een Belgisch biertje of je gewoon even opwarmen bij het vuur.

Circus
Op de evenementenweide naast het stadspark bouwt Circus Ronaldo een authentiek circusdorp. Alle voorstellingen zijn helaas al uitverkocht, maar voor elke voorstelling kan iedereen vanaf 18 uur in het dorp komen genieten van verschillende acts. Toegang tot het circusdorp is gratis, van 12 tot 27 december.

Winter Windows
Extra leuk shoppen wordt het dit jaar in Lier met mooi beschilderde etalageruiten. In totaal worden 33 etalages omgetoverd, 10 door Eva Mouton en 23 door lokaal talent. Je kan de kunstwerkjes nadien nog bewonderen tot zondag 7 januari én deelnemen aan een zoekwedstrijd

Koningshooikt
Ook in Koningshooikt is er een authentieke kerstmarkt, onder de kerktoren op zaterdag 16 december met speciaal voor de kinderen: Clown Rocky en zijn kerstshow in een verwarmde tent om 18.30 uur. (MSL/foto’s MSL)

Meer informatie en volledig programma op www.kerstinlier.be

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet