Tejo breidt gespreksruimten uit

Lier: De vzw Tejo heeft naast haar bestaande vestiging, een huisje op het Begijnhof, een tweede huisje ter beschikking gekregen. Hierdoor kunnen ze hun gespreksruimten uitbreiden.
Tejo, Therapeuten voor jongeren, helpt jongeren tussen 10 en 20 jaar met problemen thuis, op school of met zichzelf.
“In 2016 zijn we hier met één huisje begonnen. Het aantal dossiers dat we in behandeling hebben is buiten onze verwachting zo gestegen dat we eventueel naar een nieuw vestigingsplaats moesten uitzien. Toen het huisje hiernaast vrij kwam hebben we dit van de kerkfabriek kunnen huren aan een vriendenprijs, waarvoor dank. Hierdoor hebben wij onze gespreksruimten van twee naar vijf kunnen uitbreiden. We hebben beroep kunnen doen op de mensen van Mivas om de nodige aanpassingen te doen”, zegt voorzitter Lut Arras.
“Stad en OCMW zijn blij dat de leemte die er bestaat op vlak van hulpverlening aan jongeren, wordt opgevuld door dit waardevol initiatief. Een goede start in het leven is belangrijk. De jongeren verdienen onze volle aandacht”, stelde Marleen Vanderpoorten, voorzitter van het OCMW. Zij verwees ook naar het belang van de sociale kaart in Lier.
“Als primeur hebben wij in Lier een spel ontwikkeld waardoor de leerlingen van het vierde jaar middelbaar onderwijs kennis maken met deze sociale kaart. Alle Lierse scholen kunnen in het Moevement aan dit spel deelnemen”, voegt Lut Arras er nog aan toe. (KSL/foto’s KSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet