Rotary Lier steunt VZW Haarwensen

Lier: Rotary Lier organiseerde een private toneelvoorstelling in samenwerking met de VZW Schoolbond Lier.  “Kus de maan, kus de zon” van Norm Foster werd opgevoerd voor een volle zaal.
De opbrengst werd integraal overgemaakt aan de VZW Haarwensen. Rotary voorzitter Joris Mattijs overhandigde, na de voorstelling, een cheque van 2.000 euro aan David Schroeven bezieler van VZW Haarwensen.

De VZW Haarwensen is een organisatie (meer details website www.haarwensen.be) die ervoor zorgt dat minder begoeden, voornamelijk kinderen, die te maken krijgen hetzij met chemotherapie hetzij met alopecia (kaalhoofdigheid) gratis modieuze pruiken kunnen verkrijgen van echt menselijk haar.
De gemiddelde kostprijs van een dergelijke pruik schommelt tussen de 1.500 € - 2.000 €, om een pruik te kunnen maken heeft men minstens 5 haarstrengen nodig van ca 25 cm.

Rotary Lier, momenteel bestaande uit 39 locale leden, maakt uiteraard deel uit van Rotary International en blijft zich als service club inzetten voor locale noden. Het volgende project is een deelname aan de kerstmarkt, hun jaarlijkse “megaproject” is de organisatie van de duckrace tijdens het derde weekend van mei. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet