Beertjesworp op Novemberfoor

Lier: Zoals het reeds enige jaren de gewoonte is wordt op de laatste dag van de novemberfoor een beertjesworp gehouden. De foornijveraars voorzien ettelijke zakken pluchen knuffels die door een afvaardiging van de foorkramers zelf en door de burgemeester en enkele schepenen letterlijk te grabbel werden gegooid. Het festijn begon op de Grote Markt waar vanop de pui van het stadhuis de ‘beertjes’ naar de reikhalzende kinderen werden geworpen. Hetzelfde tafereel herhaalde zich op het Zimmerplein en aan de Gasthuisvest.
Zondag 19 november was de laatste kermisdag. Eetkramen en lunaparken blijven wel open tot  dinsdag 21 november. (MSL/foto’s MSL)

Fotoreportage...

Update: Oeps... foutje....

Stadsbestuur niet op de hoogte van onfortuinlijke vergissing bij beertjesworp         

“Bijna 10 jaar organiseren de foorkramers hun traditionele beertjesworp op de laatste zondag van de foor. De beertjesworp is een initiatief van het foorcomité dat altijd probleemloos verlopen is.

Jammer genoeg hebben we deze keer achteraf moeten vaststellen dat er tussen de meer dan 1.000 beertjes ook niet-kindvriendelijke exemplaren het publiek werden ingeworpen. Dit kan uiteraard niet. Het stadsbestuur, noch het foorcomité waren zich bewust van deze vergissing. Het stadsbestuur wenst ook te benadrukken hiervoor niet verantwoordelijk te zijn.

Voor het verzamelen van dit grote aantal beertjes voor de seizoen afsluiter doet het foorcomité een rondvraag bij de collega’s. Het krijgt hierop de beertjes in afgesloten zakken toe, afkomstig van wat meestal een seizoen overschot is van de kramen. De zakken worden pas geopend bij de start van de beertjesworp zelf. Deze werking is tot hier toe altijd vlekkeloos verlopen.

Het foorcomité zal de huidige werking volgend jaar herbekijken om dergelijke onaanvaardbare voorvallen te vermijden en excuseert zich voor de hele situatie. De Novemberfoor wil er net voor de kinderen zijn en dat kan niet op deze manier”, aldus schepen Lucien Herijgers.

 

Dit artikel delen op social media

Tweet