Vierentwintigste kerstmarkt lokt duizenden bezoekers

fotoreportage...

Lier: Heel wat belangstelling voor de traditionele kerstmarkt in Lier. Op de Grote Markt en het Felix Timmermansplein stonden meer dan 85 kraampjes opgesteld. In het midden van de Grote Markt was een star shade tent opgetrokken met daarrond 32 houten chalets. In het smalle gedeelte van de Grote Markt, op het Felix Timmermansplein  en voor de terrassen van Het Momenten en het Elzenhof  stonden een 50-tal witte tenten met verschillende afmetingen.
Schepen Rik Werwaest opende, verkleed als kerstman, de kerstmarkt. Hij beklom de  12,5 meter hoge Mount Everest, één van de spectaculaire attracties. Toch moest de schepen ondervinden dat er zoiets als de wet van de zwaartekracht bestaat. In de Snow Globe, een groet sneeuwbal, kon je een sneeuwfoto laten maken. Op het Zimmerplein kon je lucht acrobate show van Tendance Holiday bijwonen. Cirq’ulation Locale verzorgde een spectaculaire act op de trampoline. Voor de kleinsten was een gratis kersttreintje voorzien.

Vuurpleintje
Tijdens een bezoek aan de kerstmarkt kon je even verpozen op het vuurpleintje. Rond de grote vuurkorf kon je genieten van de verwarmde zitbanken. Je kon er smullen van heerlijk winterse stoofpotjes, genieten van een Belgisch biertje of je gewoon even opwarmen bij het vuur.
(MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet