Benefiet voor Mangakane Foundation

Lier: Op vrijdag 15 december 2017 wordt het tweede benefiet concert, ten voordele van Mangakane Foundation, georganiseerd in de Jezuïetenkerk.

Na een reis door Zuid Afrika was ik zo geraakt dat ik niets anders kon dan iets te organiseren om de kansarme mensen van Zuid Afrika te helpen.
Zo ben ik vorig in contact gekomen met de Mangakane. Foundation (geleid door Thabo Puoane, broer van Tutu). Dit is een non profit organisatie die helpt voor het onderwijs van kansarme kinderen. Ze staan in voor de renovatie, meubilair, sanitair, leerboeken... van schooltjes in de provincie Limpopo in Zuid Afrika.
Daar ik zelf altijd in het onderwijs heb gestaan en onderwijs een nodige basis is voor een goede toekomst vond ik hierin mijn ideale concept.
Vorig jaar in maart heb ik dan ook een benefietconcert voor Mangakane Foundation met Bart Peeters, Tutu Puoane , Eline Van Coillie en friends georganiseerd.
De opbrengst, 4011 euro, werd gestort aan de Mangakane Foundation. Dit was een stimulans om het dit jaar opnieuw te doen”, legt Lieve Van de Vel uit.
“Dit jaar hebben we als speciale gast Stefan Dixon . Uiteraard doen Tutu Puoane en Eline Van Coillie ook weer mee. Tutu gaat ondermeer begeleid worden door Ewout Pierreux, Nicolas Thijs en James William Drums. Ook leerkrachten van de muziekacademie zijn van de partij nl Lennart Van Praet, Tom Maes,Roeland Van Noten en Ingrid Weetjens.”

Dit concert, in samenwerking met SAMWD, gaat door op 15 december 2017 in de Jezuïetenkerk te Lier. Aanvang 20.00 uur.
Tickets zijn te verkrijgen bij Liers cultuurcentrum (www.lierscultuurcentrum.be) en kosten 18 euro in voorverkoop en 23 euro aan de kassa.
Meer informatie over de Mangakane Foundation op www.manfoundation.co.za  (MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet