Nieuwe winkelsite in Lier zorgt voor tientallen nieuwe jobs
Betaalbaar woon- en sportplezier op nieuwe winkelsite in Lier

Lier: De bouwwerken op de vroegere site van Rover-garage Anthonis aan de Antwerpsesteenweg 467-489 in Lier zijn gestart. Tegen september 2018 moet de site omgevormd zijn tot een modern winkelgebied met vier handelsvestigingen. De invulling van drie van de vier zaken is reeds bekend: het gaat om de sportwinkelketen Decathlon, Keukens De Abdij en het gloednieuwe woonwinkelconcept Ygo. Wie in het laatste winkelpand zal huizen, is nog niet gekend. De winkelsite richt zich op iedereen die op zoek is naar betaalbare producten en winkelplezier. Alle winkels samen staan garant voor meer dan 50 nieuwe jobs in de regio.

 “Voor de bouw van de winkelsite werden de afgelopen maanden de nodige vergunningen afgeleverd. Bij het uittekenen van de plannen werd veel aandacht besteed aan een zo optimaal mogelijke mobiliteitsafwikkeling. Alle voorwaarden werden ingevuld om de impact op de buurt te beperken. Voor de ganse site worden meer dan 300 parkeerplaatsen voorzien”, zegt Yves Govaerts eigenaar van de site en mede-eigenaar van Meubelen Gova.

Ygo, een nieuw woonwinkelconcept: kiezen-kopen-meenemen

“Ygo is een nieuw concept van woonwinkel waar shoppen leuk en betaalbaar is. Ygo verkoopt hedendaagse meubels en accessoires, verspreid over meer dan 12.000m² winkelplezier. Klanten bepalen zelf of en hoe ze hun aankopen meenemen: onmiddellijk in pakketten, thuis bezorgd in pakket of thuis gemonteerd. In tegenstelling tot de meeste interieurzaken, wil Ygo van die snelle afhaling- en levering een handelsmerk maken”, legt Yves Govaerts uit.
“We mikken op mensen die degelijke en betaalbare meubelen of accessoires zoeken en onmiddellijk mee naar huis willen nemen. Bij ons geen wekenlange levertijden”, voegt Govaerts er nog aan toe.

Decathlon

De Franse sportwinkelketen Decathlon was nog niet aanwezig in de regio rond Lier. “We zijn blij dat Decathlon samen met Ygo in dit mooie project is kunnen stappen. We  gaan elkaar versterken en het winkelplezier in de regio Lier vergroten”, aldus Cindy Parent van Decathlon. “Ook voor deze vestiging hebben wij gekozen voor een constructie op palen. Zo wordt er op een relatief kleine oppervlakte een winkel neergezet met een groot productassortiment en een ruime, gratis parking voor onze klanten. De winkel wordt op een oppervlakte van +/-2500 m² gebouwd. Wij zoeken voor deze nieuwe vestiging een 25-tal nieuwe medewerkers die uit de onmiddellijke omgeving van de winkel zullen worden gerekruteerd. Onze vestiging in Lier is meteen ook de vijfde in de provincie Antwerpen, naast onze vestigingen in Merksem, Schelle, Olen en Turnhout.”

Vijftig nieuwe jobs in Lier
Zowel Decathlon als Ygo zoeken nieuwe medewerkers
“Met de bouw van deze site geven we de lokale tewerkstelling een flinke boost. Er zullen meer dan vijftig nieuwe jobs worden gecreëerd. Voor Ygo zijn we trouwens volop op zoek naar winkelpersoneel  en leidinggevende profielen. Kandidaten met een hart voor hedendaags interieur mogen zich melden via jobs@ygo.be.”

Start van de werken

Midden november startte aannemer Cordeel start met de werken. “Eerst zullen de grondwerken aanvangen, gevolgd door de funderingswerken. Begin 2018 starten wij met de montage van de constructie. Door het opstellen van een correcte planning en onze bruikbare knowhow, kunnen wij een optimaal projectverloop garanderen en zo een korte uitvoeringstermijn waarmaken. Het einde van de werken is voorzien in september 2018”, aldus de aannemer. (MSL/foto’s Reputations)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet