Sint-Hubertusviering in Sint Gummaruskerk

Lier: Op zondag 12 november organiseerde het Wildbeheer Regio Lier de Sint Hubertus viering in de Sint-Gummaruskerk.  De eucharistieviering werd voorgegaan door deken Jan Verheyen en opgeluisterd door het jachthoornensemble Fugamus en het Gregoriaans koor.

De kerk zat afgeladen vol. Voor deze speciale viering waren ook honden met baasje, katten, konijnen en allerhande kleine huisdieren toegelaten in de kerk.
Gedurende deze plechtigheid werd tijdens de offerande een prachtig wildtableau naar het altaar gebracht, dat samen met de Sint-Hubertusbroodjes wordt gewijd. Deze broodjes werden bij het verlaten van de kerk uitgedeeld. Er waren ook enkele jachtroofvogels te bewonderen.

Na de viering werden op het plein naast de kerk honden, paarden en andere dieren door de priester gewijd. De Sociëteit van de Schaepshoofden aanwezig met enkele schapen die ook door de priester gewijd werden.
Aansluitend volgt de wildverkoop per opbod, met als hoogtepunt de verkoop van een everzwijn. Dit jaar ging de ever van de hand voor 300 euro.
De jachthoornblazers zorgen voor muzikale ondersteuning bij een drankje en een hapje.

Sint Hubertus
Sinds de 12e eeuw reeds wordt de heilige Hubertus, bisschop van Tongeren en Maastricht, aanbeden tegen hondenbeten, hondsdolheid en bezetenheid. Zo  werd hij uitverkoren tot patroonheilige van de jagers en de wildbeheerders.
 (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage Kerkviering...

Fotoreportage dierenwijding...

Fotoreportage wildverkoop...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet