Lier huldigt huwelijksjubilarissen

Lier: Echtparen die 60,65,70 en 75 jaar getrouwd zijn werden door de stad uitgenodigd op het stadhuis. In de trouwzaal verwelkomde schepen Rik Pets de genodigden en wenste hen proficiat met hun huwelijks jubileum. “Ik ben verheugd dat we vandaag ook het oudste koppel uit Lier en Koningshooikt mogen verwelkomen. Gustaf Van Dyck en Maria Janssens zijn dit jaar 75 jaar getrouwd.”
Burgemeester Frank Boogaerts verwelkomde op zijn beurt alle “jonge koppels” die aanwezig waren in het “mooi vernieuwde” stadhuis.
“Wanneer ik mensen ontvang geef ik hen drie dingen mee. Een gelukkig en geslaagd huwelijk steunt op wederzijds respect. We moeten elkaar ook een beetje vrijheid geven om dingen te doen die ieder van jullie graag doet. Elkaar steunen in goede en soms ook moeilijke tijden is dan volgens mij de derde pijler waarop een goed huwelijk gebaseerd is, zegt de burgemeester.
Na de toespraken en de groepsfoto op de prachtige rococo wenteltrap die dateert van 1775, werden de jubilarissen op een zittende receptie met broodjes en gebak getrakteerd.
Tijdens de receptie gaf schepen voor burgerlijke nog een overzicht van de gebeurtenissen in het trouwjaar van de jubilarissen. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet