Kerstmarkt Koningshooikt gezelligheid troef

fotoreportage...

Koningshooikt: Je kon over de koppen lopen op de kleinschalige kerstmarkt in Koningshooikt. Traditie getrouw was ook de kerstman present.
“Groter is niet altijd beter, dat is de filosofie achter de bewuste keuze om de kerstmarkt in Koningshooikt authentiek en gezellig te houden. We beslisten met de Dorpsraad om toch 2 extra tenten aan te bieden voor standhouders. Twee tenten werden er dan uiteindelijk vier maar hier houden we het bij. De tenten waren in een mum van tijd allemaal besproken en nog moesten we een 10 tal kandidaten teleurstellen. Dit jaar opende de kerstmarkt met 26 tenten i.p.v. 22 vorig jaar”, zegt Dirk Frans van de dorpsraad.

“Sociale contacten bevorderen overgoten met het kneuterig gezellige kerstsfeertje is wat we hier in Koningshooikt onder de kerktoren al jaren doen en waar de mensen steeds voor terugkomen. Dorpsbewoner of niet, hier drinken we samen een borrel of wat anders terwijl de kerstmuziekjes weerklinken gebracht door onze fanfares en het zangkoor. Aan eten is er zeker ook geen gebrek en een speciale afvaardiging uit Lapland brengt ons een bezoekje. De kindjes kunnen ook dit jaar weer gratis genieten van Clown Rocky met zijn kerstshow in een verwarmde tent”, aldus Dirk Frans.
(MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet