Nieuwe politieke partij in Lier: HVB “een hart voor de burger”

Lier: Toen bleek dat gemeenteraadslid Marcel Taelman de lijst van het Vlaams Belang in Lier niet mocht trekken, nam hij ontslag en stichtte zelf een nieuwe politieke partij “een hart voor de burger” afgekort HVB.

“Na vijftien jaar lid te zijn van het Vlaams Belang zal ik niet meer op de kieslijst van het Vlaams Belang Lier-Koningshooikt staan. De reden van mijn ontslag is heel duidelijk. Volgens de meerderheid van mijn partij zou ik niet achter de partij staan, want ik ben geen Vlaams Nationalist. Dit is echt voor mij een stap te ver en dit is geen respect hebben voor iemand die voor de partij zoveel gedaan heeft. Voor mij zal altijd elke burger op de eerste plaats komen en niet de partij! U kan zich al eens afvragen waarom ik al vijftien jaar lid was bij het Vlaams Belang? Ik ben misschien geen echte Vlaams Nationalist, maar ik hou wel van onze waarden en normen, ons sociaal systeem is mij heilig, spijtig genoeg wordt dit al lang door bijna alle partijen verwaarloost.
Met de structuur van ons landje kan je niet verder, zes regeringen in ons landje is een echte schande. De financiële put zal altijd dieper worden en ons eigen volk zal de gevolgen dragen. De meeste politici moeten ook nooit opdraaien voor de stommiteiten die zij beslissen en uitvoeren, meestal worden zij nog beloond met hoge premies als hun mandaat afloopt. Het is altijd de burger die de rekening kan betalen. Een zelfstandigen die op deze manier werkt zou gewoon failliet gaan. Voor mij zal de burger altijd op de eerste plaats komen. Na twaalf jaar gemeenteraadslid ben ik fier dit te kunnen zeggen en de meeste burgers die met mij al samen gewerkt hebben weten dat.
De Lierenaars en Hooiktenaars kunnen zelf mee beslissen over mijn toekomst in de gemeente politiek. Ik start in elk geval een nieuwe stadspartij. In ik hoop dat er burgers met dezelfde ingesteldheid zich melden om deze mee te trekken of de lijst aan te vullen.
Ik ben bereikbaar op 0475 79 91 38 of marceltaelman@hotmail.com. In het voorjaar zal ons programma en lijst bekendgemaakt worden”, aldus de mededeling van Marcel Taelman.

Voor de rest van de legislatuur zal Taelman als onafhankelijke zetelen in de gemeenteraad. (KSL/foto’s KSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet