Drie weken kermis in Lier

Lier: Met de klassieke rondgang op de novemberfoor opende burgemeester Frank Boogaerts samen met leden van het schepencollege en de gemeenteraad de kermis.
“Gedurende 18 dagen is het kermis op drie pleinen in de stad. Niet minder dan 60 attracties zullen de volgende weken, tot en met zondag 19 november sfeer en plezier brengen, voor klein en groot.
Het feit dat er voor onze novemberfoor telkens meer aanvragen zijn dan er plaatsen zijn, toont aan dat deze kermis een aangename, een goeie, en een toffe kermis is.
Zoals alle jaren staan de drie pleinen vol. Eén attractie zal u allicht wel missen dit jaar, dat is de oude paardenmolen hier voor de pui van het stadhuis. De uitbaters waren helaas niet in de mogelijkheid deze op te stellen. In de plaats daarvan hebben we dit jaar hier het Flying Circus, dat eveneens een mooie attractie is, en waarbij het stadhuis ruimer zichtbaar blijft.
Op de Gasthuisvest hebben we twee nieuwkomers, de octopus Flying iump, en de Mini Bumper Cars, botsautootjes voor de kleinsten”, zegt schepen Lucien Herijgers.

Andere attracties
Na de rondgang bood het foorcomité een groot vuurwerk aan. Het zelfde comité biedt op zaterdag 18 november, ter gelegenheid van de intrede van de Sint, 2000 kermischeques uit. Bovendien zorgt dit comité op de laatste zondag, 19 november, voor de ondertussen klassieke beertjesworp, op de drie pleinen, en waar de kleinsten steeds dol op zijn, soms zelfs de groten. Tenslotte zijn er de familiedagen, namelijk op de woensdagen 8 en 15 november met extra animaties en acties. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet