Bootvissers vieren Halloween

Lier: Met Halloween richtten de Koninklijke moedige bootvissers hun eerste Halloween boottochten in. Ze hadden niet op moeite bespaard. De binnenete baadde in een rode gloed. Op de aanleg steiger krioelde het van heksen en wezens uit de ondergrond. Waterduivels maakten de binnenete onveilig.
Aan het roer van de boten zaten piraten en zombies. Langs het parcours liepen de griezeligste wezens. In de bomen hingen skeletten. Heksen vertelden griezelverhalen aan boord.
Meer dan 450 deelnemers waaronder heel wat heksen en vampiers en Halloween-geesten in spe vonden hun plaats op een van de bootjes. “Een groot succes, een prachtig initiatief, zeker voor herhaling vatbaar”, horen we van schepen Rik Verwaest, weerwolf van dienst. Ook andere schepenen en raadsleden lieten zich van hun griezeligste kant zien.

Eerste editie
De Koninklijke Lierse Bootvissers lieten Halloween zo maar niet voorbij gaan. Op initiatief van Kris Schoeters, lid van de Bootvissers, en Leen Massei, stadsgids, werden Halloween boottochten op poten gezet. Voorzitter Maurits De Smedt zag dat plan wel zitten.
Er zouden nachtelijke boottochten plaatsvinden met een vertelster aan boord die griezelige Halloween verhalen brengt. Alles in een aangepaste sfeer. Er werd wel rekening mee gehouden dat er ook vele kinderen met ouders aan boord zouden zijn. Daarom geen al te grote griezel effecten.

Toen het nieuws via de sociale media en via de krant bekend geraakte, waren alle geplande vaarten binnen een minimum van tijd volzet. Laatkomers konden spijtig genoeg geen zitje meer bemachtigen. Volgend jaar er heel snel bij zijn! (KSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet