Josef Callens en Elisa Doms zestig jaar getrouwd

Lier: Op donderdag 26 oktober 2017 waren Josef ‘Çois’ Callens (81) en Elisa ‘Lisette’ Doms (81), zestig jaar getrouwd. Schepen voor bevolking Rik Pets, ging het echtpaar op 24 oktober feliciteren in naam van het Koningshuis en de stad Lier. Van het Paleis kregen ze een oorkonde, de stad Lier schonk hen centrum bonnen voor een totale waarde van zestig euro.

Çois is afkomstig van Boechout, Lisette is een echte Lierenaar. Ze leerden elkaar kennen op Lint kermis. Ze hebben één dochter Nadine, één kleindochter Yanick en één achterkleindochter Colette. Çois werkte vierenveertig jaar bij Gevaert, Lisette werkte dertien jaar in de steenbakkerij Cuyckens. Nadien was ze nog drieentwintig jaar conciërge bij dokter Van Dyck op de Berlaarsesteenweg. 

Ze gingen ook dikwijls op reis. Oostenrijk, Italië en Duitsland stonden op het programma. Toch verbleven ze het liefst aan de Belgische kust.
In hun vrije tijd gingen ze dikwijls fietsen. Çois deed ook aan veldloop en was aangesloten bij AC Lierse. Hij was ooit geselecteerd voor de Belgische ploeg landenveldloop. Çois was in Lier in 1966 sportman van het jaar.
Nu doen ze rustige wandelingen langs de vesten, doen nog fietstochtjes en kijken ook graag TV. (KSL/foto’s MSL)    

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet