Pallieterbeeld op binnenplein Lierse Huisvestings Maatschappij

Lier: Het Pallieterbeeldje van de hand van Pierre Van Eester heeft, na lange omzwervingen, een definitieve plaats gekregen op de binnentuin van de Lierse Huisvestings  Maatschappij.
“Vandaag gebeurde een Liers mirakel. Het mooie Pallieterbeeldje gemaakt door Pierre Van Eester, dat enige jaren geleden verdwenen was, werd terug gevonden. Het krijgt een definitieve plaats op het binnenplein van de Lierse Huisvestings Maatschappij. Pierre kan het nu dagelijks zien want hij woont hier ook rond dit plein”, zegt burgemeester Frank Boogaerts.
Pierre Van Eester dankte de burgemeester en de directeur van de Lierse Huisvestings Maatschappij voor de geleverde inspanningen om het beeldje terug te vinden. “Einde 2013 kwam mijn schoondochter op de gedachte dat het Pallieterbeeldje dat tussen het onkruid en achter een gesloten deur op het Begijnhof, een betere plaats verdiende. Begin augustus 2014 constateerde men dat het beeldje verdwenen was. In  november 2016 werd het toevallig terug gevonden. Iemand had het op de rommelmarkt van Heist op den Berg ter goedertrouw gekocht. Deze persoon was bereid om het terug aan de stad te verkopen. Nu heeft het zijn definitieve plaats gevonden.”
Tot slot onthulde Pierre en de burgemeester het beeldje. (MSL/foto’s MSL)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet