Jeugdbeweging viert feest op Grote Markt

Lier: Op de dag van de Jeugdbeweging vierden de Liers jeugdverenigingen hun hoogdag. Niettegenstaande een flinke regenbui bij aanvang, liep de Grote Markt helemaal vol.
 Naar jaarlijkse gewoonte richtte de Lierse jeugddienst en de jeugdraad een groot feest in. KLJ, FOS, Chiro, JTS, KSA, de Speelmicroob, Volkskunstgroep Pallieterke, Scouts en Gidsen palmen die ochtend de Grote Markt in. Zij waren er heel vroeg bij want tussen 6.30 uur en 8 uur kregen alle jongeren in jeugdbewegingskledij een gratis en overheerlijk ontbijt. Vorig jaar vulde de organisatoren meer dan 800 hongerige buikjes. Het was nu niet anders. Boterham met ei en spek, pannenkoeken, appelen, warme chocomelk en fruitsap werden gretig verorberd.
Maar het blijft uiteraard niet alleen bij smullen. Om iedereen goed wakker te krijgen, was er voor  heel wat animatie en muziek gezorgd. Op de kiosk werd gedanst, er werd aan ochtendgym gedaan, er waren springkastelen, er was een photoboot en een grime stand.

 

Dag/weekend van de Jeugdbeweging in Lier
 
Op 20 oktober 2017 stapt heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes de deur uit. Op die manier vieren zij het engagement van duizenden jongeren die zich elke week inzetten om meer dan 255.000 kinderen een jaar vol spel en plezier te bezorgen. Uiteraard vieren ook de Lierse jeugdverenigingen uitgebreid deze hoogdag. Dit jaar zijn er drie verschillende activiteiten. Naast het ontbijt dat al een echte traditie is geworden, zijn er ook 2 nieuwe activiteiten: fuif en massaspelen.

Fuif in Jeugdhuis de Moeve

Vanaf 21 uur organiseerde Jeugdhuis de Moeve en jeugdraad De Schaapraad(t) een gezellig feestje voor alle leden, leiding en sympathisanten. Om 22 en om 23 uur kregen alle jongeren in uniform een gratis drankje. De muziek werd gedraaid door jonge DJ’s uit de jeugdverenigingen. Het jaarthema ‘speelt’, werd vertaald naar ‘playen’. Op de message wall hadden de jongeren de mogelijkheid romantische of grappige berichtjes naar elkaar sturen. Het werd een spetterende Nacht van de Jeugdbeweging.

Massaspelen aan Jeugdcentrum Moevement

Op zondag 22 oktober, tussen 14u15 en 17uur werden grote massaspelen ingericht. Meer dan 300 leden en leiders van KLJ Lier-Zuid, Chiro Jochiko, Chiro Lutje, Chiro Sint-Gummarus, Chiro Heilig-Hart, Gidsen Sint-Rita en Scouts Sint-Gummarus namen er aan deel. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet