Variatie aan attracties op Novemberfoor


 
Lier: In het stadskantoor stelde een afvaardiging van de foorkramers samen met schepen Lucien Herijgers de november foor voor. Van donderdag 2 november tot en met dinsdag 21 november wordt op de Grote Markt, het Zimmerplein en de Gasthuisvest de Novemberfoor georganiseerd. In totaal worden 60 foorinstellingen verwacht. De foor biedt voor elk wat wils. Er is opnieuw een mooie verscheidenheid aan attracties. Naast de klassiekers als molens, schietkramen, vissers- of andere spelen en lunaparken kan je bij de vele eetkramen op de Novemberfoor terecht voor lekkere caracoles, frietjes, smoutebollen, warme rek, snoep, wafels, hamburgers en ander zoet of zout lekkers.
 
Nieuw dit jaar zijn Flying jump (Hendrickx – Clauwaert) en mini-bumpercars (Nys Nicky). Enkele oude bekenden nemen hun plaats terug in.
De klassieke paardenmolen voor het stadhuis wordt dit jaar vervangen door een nieuwe open attractie. De uitbaters van de paardenmolen moesten forfait geven wegens gezondheidsproblemen.

De Novemberfoor 2017 opent officieel op donderdag 2 november. Op zondagochtend 29 oktober start de opbouw van de foor. De foorinstellingen nemen hun standplaats in respectievelijk om 7 uur op het Zimmerplein en vanaf 8 uur op de Grote Markt. Op de Gasthuisvest worden de plaatsen ingenomen op maandag 30 oktober vanaf 8 uur.
 
Donderdag 2 november openen de foorkramers vanaf 16 uur hun kramen en attracties voor het grote publiek. Om 21 uur volgt een vuurwerkspektakel bekostigd door het foorcomité. Toeschouwers worden verwacht op de evenementenweide. Deze feestelijke opener luidt het foorevenement met verve in. Dit evenement lokt jaarlijks enkele duizenden mensen naar het stadscentrum van Lier.
 
Op woensdagen 8 en 15 november is er een familiedag met animatie en acties. Zaterdag 18 november delen de foorkramers 2.000 kermischeques uit om de intrede van de Sint te vieren. Op zondag 19 november is er ook nog de traditionele beertjesworp op de drie pleinen.
 
De foor sluit op zondag 19 november. Eetkramen en lunaparken blijven wel open tot de laatste foordag op dinsdag 21 november. Iedereen krijgt dan nog een laatste maal de gelegenheid om een smoutebol, wafel of warme rek te kopen. (MSL/foto MSL)   
 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet