Fotosalon in Vleeshuis

Lier: De Koninklijke Lierse Fotoclub opende zijn traditioneel fotosalon in het Vleeshuis aan de Grote Markt.
Voorzitter Dirk de Mol onderstreepte het belang van een fotoclub. “Onze club bestaat ondertussen al 106 jaar. Nog steeds leren wij van elkaar, nog steeds willen wij tentoon stellen. Je maakt immer geen foto’s om ze achteraf in een doos te klasseren op zolder”.

“De leden van de club vormen een hechte groep enthousiaste fotografen die in clubverband en in een vriendschappelijke sfeer van hun hobby willen genieten. Belangrijkste element is het plezier beleven aan het maken, afwerken en finaal tonen van de foto’s, met daarbij de kritische maar positieve bespreking ervan in de groep.
Interessant om weten is ook dat het “afwerken” van de foto’s zich in deze club beperkt tot lichte aanpassingen van contrast, belichting, uitsnede en het wegwerken van stofdeeltjes op het beeld. Verdere manipulaties van het beeld gebeuren er niet.
Wat de thema’s betreft richten de leden zich voornamelijk op straat-, natuur- en landschapsfotografie ; enkele specialiseerden zich ook in actie-  en avond / nacht fotografie. De schitterende resultaten van al dat werk kunnen we hier vandaag weer bewonderen”, stelde burgemeester Frank Boogaerts in zijn openingstoespraak.

Je kan het salon nog bezoeken in het Vleeshuis aan de Grote Markt op 21 on 22 oktober 2017 van 10 tot 18 uur.
Meer informatie over de club: www.koninklijke-lierse-fotoclub (MSL/foto’s KSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet