Open Coffee in het Lierse Stadhuis

Lier: De open coffee van oktober ging door in het vernieuwde stadhuis op de Grote Markt in Lier. (www.lier.be)

Een Open Coffee is een samenkomst van zelfstandige ondernemers die formeel, maar op een vriendelijke en laagdrempelige manier, willen netwerken tijdens een kop koffie. Meer informatie: www.open-coffees.be

“Maandelijks komen we samen om in een ongedwongen sfeer kennis te maken en onze bedrijven voor te stellen. Je kan in Lier terecht telkens op de tweede donderdag van de maand (uitgezonderd feestdagen). Telkens op een andere locatie wat je in de kalender kan terug vinden”, zegt organisator Dave Cools.

“Wij hebben de laatste jaren de zalen in het stadhuis volledig gerenoveerd, nieuwe keuken, nieuw sanitair, een nieuwe lift die de zalen toegankelijk maakt voor onze minder mobiele bezoekers. Na een moeilijke periode tijdens de heraanleg van de Grote Markt en nog andere infrastructuur werken, zien we dat er terug meer volk naar onze stad komt. We zien duidelijk dat ons kernversterkend beleid vruchten afwerpt. In ons kern winkelgebied hebben wij een 180-tal winkels, binnen de stadsvesten zijn er dat ongeveer 400. De horeca maakt het aangenaam vertoeven in de stad. Verder hebben wij op ons grondgebied een 150-tal KMO’s en een internationaal bedrijf namelijk Van Hool. Dit wil zeggen dat wij toch een belangrijke economische speler zijn in de ruime omgeving”, zegt Lucien Herijgers, schepen voor lokale economie. Hannelore Vermassen, diensthoofd economie, stelde dat de stad heel inspanningen doet ter bevordering van de lokale economie en het inperken van de leegstand.

Na de toespraken was er nog heel wat tijd voor een kop koffie met een versnapering, maar zeker ook om te netwerken. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet