Een blind date met een BV

Lier: Op de Grote Markt kon je een blind date, in de letterlijke betekenis van het woord: blinde afspraak. Je kon geblinddoekt op de foto met Lucas Van den Eynde. Zo laten de bekende ambassadeurs mensen even in de huid kruipen van een blinde persoon. Iedereen kan zich op deze manier solidair tonen met de mensen met een visuele beperking in Afrika.

Werelddag van het Zicht
Elk jaar gaat op de tweede donderdag van oktober de Werelddag van het Zicht door. Het ideale moment voor de erkende Belgische ngo ‘Licht voor de Wereld’ om de situatie van blinde en slechtziende mensen in ontwikkelingslanden in de kijker te zetten.
Dat doet de ngo op woensdag 11 oktober, één dag voor de werelddag, met de sensibiliseringsactie #smileforsight. Daarvoor kan ze rekenen op de steun van een tiental Bekende Vlamingen die mensen aansporen om zich geblinddoekt te laten fotograferen.

#smileforsight
Tijdens #smileforsight kunnen voorbijgangers op acht verschillende locaties een fotoshoot houden met hun favoriete acteur, sportvrouw, radiomaker…, Maar dan wel met een blinddoek op. Een echte blind date dus. Zo laten de bekende ambassadeurs mensen even in de huid kruipen van een blinde persoon. Iedereen kan zich op deze manier solidair tonen met de mensen met een visuele beperking in Afrika.

52 euro kan redding brengen
Wereldwijd zijn 39 miljoen mensen blind. 90% leeft in de ontwikkelingslanden. 80% van alle gevallen van blindheid is vermijdbaar of geneesbaar. De helft van alle blinde mensen heeft cataract en zou opnieuw kunnen zien dank zij een relatief eenvoudige operatie met een kostprijs van 52 euro.

Licht voor de Wereld
Licht voor de Wereld strijdt al twintig jaar tegen vermijdbare blindheid en voor de integratie van mensen met een visuele beperking in Afrika. Als Belgische erkende ngo zorgen we voor toegankelijke oogzorg en inclusief onderwijs in Congo, Rwanda en Tanzania. Meer info: www.lichtvoordewereld.be
(SDW/foto’s SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet