Reuze smiley op Grote Markt

Lier: Voor zijn nieuw kunstproject ‘Sharing Happiness’ vormde Wim Telier de Grote Markt om tot een reuze smiley. De idee was om met minstens 700 personen vreugde te delen door in cirkels rond een luchtballon te gaan liggen en met een drone een fantastische luchtfoto te maken. De bedoeling van dit evenement was de Lierenaren bij elkaar krijgen voor een leuke, sociale én kunstzinnige happening.De regen was echter spelbreker. Er kwamen een 400-tal mensen opdagen en de ballon diende op de grond te blijven liggen. Toch vond Tellier dat zijn experiment geslaagd was.

Omstreeks 14 uur werden de eerste deelnemers verwacht. Ze kregen allen een gele poncho omdat dit een beter visueel effect geeft op de foto. Om de mensen niet langer dan nodig in de regen het laten staan werd de fotoshoot vervroegd. De luchtballon kon niet opgeblazen worden en werd plat op de grond uitgespreid. De deelnemers werden in vijf concentrische cirkels opgesteld rond de gele ballon met smiley. 
Nadien kregen de deelnemers in het Elzenhof een warme drank en hotdog aangeboden.
Elke deelnemer krijgt ook een kopie van de luchtfoto. Er was ook een tombola met prijzen voorzien.

Er zullen ook tien limited editions van het kunstproject verkocht. De opbrengst hiervan gaat naar 2 sociale initiatieven; De Speelhoeve in Vremde en De Stappaert in Lier.

Huwelijks aanzoek in de rand van het evenement
Sharing happyness mag wel letterlijk genomen worden. Na de fotoshoot vroeg Danny Aras zijn niets vermoedende vriendin Christel Lenaers ten huwelijk. (MSL/foto’s MA)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet