Visit Lier verkoopt Lierse kant

Lier: Vanaf nu kan je op het infokantoor in het stadhuis Lierse kant kopen. Dit authentieke artisanale product wordt gemaakt door vijf Lierse kantkringen. Ze leveren een dertigtal verschillende producten die in prijs variëren tussen zes en zestig euro.

De Lierse Kant is een unicum binnen de kantwereld: het is geen kloskant, maar tulekant. Met een haakje worden kettingsteken in verschillende diktes katoen op tule geborduurd. Dit geeft dan schaduweffecten.

“De actuele toerist wil iets tastbaars meebrengen. De tijd dat de toeristische dienst een sneeuwbol met de Zimmertoren aanbood is voorbij. De toerist van vandaag is op zoek naar authenticiteit, echtheid, iets dat echt van Lier is en dat ook echt gemaakt is in Lier. Wat we vandaag aanbieden  zijn een heel aantal kant producten gemaakt door vijf Lierse kantkringen. Deze producten ademen een en al ambacht, vakkennis en passie uit”, zegt schepen van Toerisme en Erfgoed Rik Verwaest.

Vijf Lierse kantkringen leveren deze artisanale producten aan. Het Liers Centrum voor Textiele Kunsten, ’t Pladdeke, Sint-Michiel, Sint-Amelberga en ’t Liers Juweeltje leveren diverse kanten lapjes, dienbladen met Lierse kant, schapenkopjes, sleutelhangers, meetlatjes, letters in kant, wenskaarten en dergelijke. Grote stukken kunnen op bestelling gemaakt worden. De ateliers waar deze producten gemaakt worden kunnen bezocht worden.

Meer informatie www.visitlier.be De producten zijn ook te bezichtigen in het toeristisch info kantoor op de Grote Markt. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet