Sp.a trekt met jonge bestuursploeg naar gemeenteraadsverkiezingen 2018

Lier: Tijdens de algemene ledenvergadering van de Sp.a werd een nieuw bestuur verkozen. Philippe Iglesias (29) werd verkozen als voorzitter van de opvallend jonge ploeg, die het komende jaar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 moet voorbereiden.

Kersvers voorzitter Philippe Iglesias woont sinds kort in Lier en deed eerder al ervaring op als voorzitter van Sp.a Zandhoven. “Lier is een enorm fijne stad om te wonen, te studeren, te winkelen, noem maar op, maar ik mis jonge en vernieuwende ideeën. Onze bestuursploeg bestaat uit de goede mix van jong én meer ervaren talent om daarvoor te zorgen. Ik ben dan ook een trotse voorzitter”, aldus Iglesias.
Een andere jongeling is Sophie Beckers (28): “ik deed eerder al ervaring op bij Sp.a Duffel, maar verhuisde enkele jaren geleden naar Lier. Het komende jaar hoop ik met onze ploeg vooral veel de straat op te gaan en te luisteren naar wat er leeft bij de Lierenaars.
De meer ervaren leden van het bestuursteam zijn Hugo Geets (64), secretaris van Sp.a en huidig gemeenteraadslid Freddy Callaerts (63), die in de vorige legislatuur nog schepen van sport, wonen, jeugd en gelijke kansenbeleid was. “ik ben blij dat we zo’n jong en sterk team op de been hebben weten te brengen richting 2018. Als ervaren rot in het vak zal ik hen bijstaan en coachen waar nodig”, zegt Freddy Callaerts.
“Sp.a Lier – Koningshooikt wil zorgen voor die nieuwe wind in lokaal besturen”, gaat Iglesias verder. “Als kleine vooruitstrevende stad moeten we ons niet schuwen. We moeten onze bewoners meer betrekken in (mede) besturen, participatie als kernwoord. Verder moeten we ook vooruitblikken op een autoluw centrum met een duidelijke winkelzone waar enkel ruimte is voor voetgangers en fietsers en dienen we het groene en pittoreske aspect van ons centrum te bekrachtigen.”
Zo ook vindt Geets: “We moeten inzetten op lokaal winkelen, lokale sport mogelijkheden en de kracht van onze stad. Tegelijk mogen we ook niet vergeten dat onze stad helaas nog een van de grootste groepen van minderbedeelden telt van héél Vlaanderen, ook hier wil Sp.a Lier – Koningshooikt zijn stempel drukken.” (MSL/foto spa)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet