Louis De Hondt viert 102 jaar


 
Lier: In het Woon Zorg Centrum Paradijs vierde Louis De Hondt zijn 102de verjaardag. Bij die gelegenheid ging Marleen Vanderpoorten voorzitter van het OCMW hem gelukwensen.

Louis groeide op in een gezin van negen kinderen. Vanaf zijn veertien jaar is hij gaan werken op Gevaert in Mortsel. Op de leeftijd van tweeënzestig ging hij na een carrière van achtenveertig jaar, met pensioen. 
Kort voor Wereld Oorlog 1940 – 1945 leerde hij Roza kennen op een plaats waar ze samen ‘uit’ gingen. Op een zeer koude oudejaarsavond, op de vesten, besloten ze om samen door het leven te gaan. Tijdens de mobilisatie in 1940 zijn ze getrouwd. Louis werd kort nadien opgeroepen om te gaan vechten tijdens de achtien daagse veldtocht. Zijn vrouw, Roza en haar familie vluchtten het land uit. Louis werd krijgsgevangen genomen maar kon ontsnappen en keerde met de fiets terug naar Lier. Vier maanden later werd het gezin terug herenigd in Lier. Tijdens de oorlog, in 1943 werd  hun dochter Dory geboren.
Louis vertelt dat hij bijna nooit ruzie had met zijn vrouw Roza, wat dochter Dory kan beamen.  
Louis hield van de gewone dingen in het leven, zijn gezin kwam altijd op de eerste plaats. Ook waren er de kanaries, vissen, schildpadden, zijn honden waar hij graag mee ging wandelen en zijn tuin. Toen hij met pensioen was speelde hij graag biljart met zijn vrienden. Hij las ook graag historische romans Nadat hij grootvader werd kwam zijn kleidochter, Marcia, op de eerste plaats. Nu zijn er al twee achterkleinkinderen Jana en Jente.
Louis en Roza hebben hun vijfenzestig jarig jubileum nog kunnen vieren. Enige jaren nadien is Roza overleden. In het Paradijs kent iedereen Louis als een zachte, stille en rustige man die graag op zijn kamer verblijft  en af en toe een praatje doet met de medebewoners.

Ter gelegenheid van zijn 102de verjaardag bood Marleen Vanderpoorten, Louis de wensen aan van het Koningshuis en van de stad Lier. Er waren bloemen en pralines voorzien. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet