De Passie komt naar Lier!

Lier: Op 24 maart 2018 komt de Passie naar Lier. Dit multimediaal spektakel wordt opgevoerd in open lucht op de Grote Markt. Het vertelt en verbeeldt het verhaal van de laatste dagen van Jezus en zijn leerlingen door middel van muziek, toneel en projectie. Johan De Paepe staat in voor het scenario en ook voor de regie. De organisatie verwacht 10.000 bezoekers.

"De boodschap van het Passieverhaal is er een van hoop en verrijzenis, het leven dat sterker is dan de dood. Nergens veegt het verhaal het lijden onder de mat. Integendeel, het erkent het en geeft daarnaast en daar doorheen een boodschap van verrijzenis mee. In een samenleving die hoe langer hoe meer drijft op angst en wantrouwen is dat een uiterst actuele boodschap die meer dan ooit mag en zelfs moet klinken. Het helpt je niet vooruit om je kop in het zand te steken, erken de problemen, maar toon tegelijk dat het leven en de liefde uiteindelijk sterker zijn en overwinnen", zegt Wim Selderslaghs, bisschoppelijk vicaris en een van de initiatiefnemers.

De uitdaging bestaat erin het juiste evenwicht te vinden tussen religie, filosofie en spektakel", legt de regisseur uit. "Het geheel wordt een afwisseling van heel filosofische bijna poëtische momenten, beklijvende gebeurtenissen en de nodige humor. Van luchtigheid, droefheid en ernst. Dit spektakel gaat breder dan de Bijbel. Het raakt een algemeen menselijke thematiek. Het gaat niet alleen over het lijden en het sterven van Jezus, het gaat over menselijke waarden. Ieder van ons krijgt in zijn leven met lijden en sterven te maken, met dood en leven, met verraad en ontreddering, met liefde. De verloochening door Petrus is toch iets van alle tijden en van alle mensen, net als het verraad van Judas. Dat is voor elk van ons heel herkenbaar. Daarom is dit een verhaal dat blijft boeien, of je nu gelovig bent of niet."

Cast
De hoofdrollen worden vertolkt door bekende Vlamingen en semi-professionals. In de rol van Jezus zien we Pieter Jan De Paepe met naast hem Ann Pira als zijn moeder en Free Souffria als Maria Magdalena. Petrus wordt gespeeld door Dries de Bakker en Judas door Mark Tijsmans. Door Van Boeckel en Jos Dom spelen Kajafas en Pilatus. Het verhaal krijgt bewust een vrouwenperspectief door vertelster Katrien De Becker. Bijna alle bijrollen zijn in handen van Liers talent.

Passiekoekje
Bakker Johan Hendrickx heeft voor deze gelegenheid een speciaal koekje ontwikkeld. De koekjes zijn verkrijgbaar vanaf januari 2018.

Praktisch
De Passie vindt plaats op zaterdag 24 maart 2018 tussen 20 en 21.30 uur op de Grote Markt in Lier. Er zijn ongeveer 8.000 gratis staanplaatsen voorzien. Er zijn ook 1.100 tribuneplaatsen voorzien. Ze kosten 25 euro per persoon en dienen vooraf gereserveerd te worden. Rolstoelgebruikers kunnen een gratis plaats reserveren in een aparte zone. (MSL/foto’s MSL)

Meer informatie: www.depassie.be

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet