‘Weekend van de klant’ start in Lier

Lier: Van zaterdag 30 september tot zondag 1 oktober zetten handelaars over heel Vlaanderen hun beste beentje voor om de klanten extra in de watten te leggen. Dagstad van dienst dit jaar was Lier. Twee dagen lang kon je er genieten van MNM, van allerlei animatie voor jong én oud, én kon je luidop meebrullen met Sing Your Song van Peter Van de Veire en Miguel Wiels. Ook Natalia en Wim Soutaer speelden de pannen van het dak op de overvolle Grote Markt. Als je de Lierse winkelstraten introk, werd je bediend door Wendy Van Wanten, Loes Van den Heuvel uit Carmen Waterslaegers uit FC De Kampioenen, Showbizz Bart en Eline De Munck. DJ-duo Laston & Geo sloten het weekend af met een spetterend feest.

In de tent op de Grote Markt verwelkomde burgemeester Frank Boogaerts de aanwezige pers. Hij benadrukte de inspanning die de stad doet om de lokale handel te bevorderen.
Karel Van Eetvelt (UNIZO) en Dominique Michel (Comeos) gaven de aftrap van het grootste klantenfeest van het land. Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober organiseerden UNIZO en Comeos voor de allereerste keer hun gezamenlijke ‘Weekend van de Klant’. Een primeur, want tot nu toe organiseerden beide organisaties elk hun eigen klantenfeest. Terwijl UNIZO bekend stond om haar ‘Dag van de Klant’ bij de zelfstandige detailhandel, organiseerde Comeos al jaren haar ‘Sunday Shopday’ in de grotere winkelketens.
 
Het distributielandschap is de afgelopen jaren heel sterk veranderd, vooral onder impuls van de digitalisering en e-commerce. Terwijl UNIZO en Comeos deze evoluties omarmen, breken ze tegelijk samen een lans voor het behoud en de ondersteuning van de fysieke winkels in onze steden en gemeenten. Handelszaken, groot en klein, zorgen immers voor levende en aantrekkelijke steden en gemeenten. Ze werpen een dam op tegen leegstand en verloedering. Het zijn ontmoetingsplaatsen die bijdragen tot de sociale cohesie. Bovendien zorgen ze voor welvaart en tewerkstelling.
 
Om die troeven en meerwaarde maximaal uit te spelen en de consument een grandioos shoppingfeest te gunnen, trekken UNIZO en Comeos nu aan één touw, met al hun winkels samen, groot en klein. En dat gedurende een gans weekend. Met tienduizenden deelnemende handelaars zal geen enkele consument er naast kunnen kijken.
 
"Handelszaken, groot en klein, zorgen immers voor levende en aantrekkelijke steden en gemeenten. Ze werpen een dam op tegen leegstand en verloedering. Het zijn ontmoetingsplaatsen die bijdragen tot de sociale cohesie. Bovendien zorgen ze voor welvaart en tewerkstelling", aldus Karel Van Eetvelt van UNIZO en Dominique Michel van Comeos.

Tot slot gaf minister Alexander Decroo een korte uiteenzetting over de digitalisering en hoe een doordachte multi-channelaanpak de fysieke winkels kan versterken.

Na de toespraken bezocht het gezelschap enkele deelnemende handelaars. (MSL/foto’s MSL)

Fotoreportage opening...

Fotoreportage weekend van de klant...

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet