Ontvangst jubilarissen op stadhuis

Lier: Burgemeester Frank Boogaerts en schepen van burgerlijke stand, Rik Pets, ontvingen alle echtparen die in de maanden januari tot en met september vijftig jaar gehuwd zijn. 
Burgemeester Frank Boogaerts verwelkomde de tweeëntwintig aanwezige koppels op het ‘schoonste stadhuis’ van Vlaanderen. Hij bood hen de felicitaties van de stad en het koningshuis aan. Hij gaf eerst een korte beschrijving van de aanpassingswerken die recent op het stadhuis gebeurden. Daarna stond hij even stil bij drie pijlers waarop volgens hem een goed huwelijk gebaseerd kan zijn: respect voor elkaar, gun elkaar een beperkte vrijheid en steun elkaar in goede en minder goede momenten. “Als deze drie punten aanwezig zijn dan lukt het om een gelukkig huwelijk te hebben. Jullie zijn daar het levende bewijs van”, aldus de burgemeester.

Schepen Rik Pets verwelkomde op zijn beurt de jubilarissen. Hij gaf een gemoedelijk overzicht van speciale en grote gebeurtenissen in het trouwjaar van de aanwezigen.

Na de toespraken verhuisde het gezelschap naar de vernieuwde ontvangstzalen van het stadhuis. Daar ontvingen de jubilarissen een oorkonde van het Paleis. De stad bood hen centrumbonnen voor een totale waarde van vijftig euro aan.
De ontvangst werd afgesloten met een hapje en een drankje en een gezellige babbel in de vernieuwde zalen. (MSL/foto’s MSL)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet