Multiculturele dag in Sint-Gummaruscollege

Fotoreportage...

Lier: Op dinsdag 13 maart 2018 vond in het Sint-Gummaruscollege, naar jaarlijkse traditie, de Multiculturele Dag plaats. Dit is een actie in het kader van Broederlijk Delen en dus ten voordele van een goed doel: dit jaar werd gekozen voor vzw “Run to start”.

Run to start werd opgericht door zes vrienden met dezelfde passies: lopen, reizen en Marokko. Ze ondersteunen een schooltje in Marokko met als doel om onze “rijkdom” te delen met anderen. Maar ook om te genieten van de rijkdom van het land en de mensen.
De school heeft momenteel 35 kinderen en het doel is om meer kinderen op school te krijgen (ook in andere scholen in deze regio) en we dromen van leuke speelplaatsen, internet op school en vervoersmiddelen voor de kinderen.
Er is nog een nood aan leerkrachten, goede infrastructuur, water en medische begeleiding. Meer info over dit project vind je via op de website: www.runtostart.com

“De Multiculturele Dag (kortweg MCD) begint om 12.05u en eindigt om 13.30u. Onze MCD wordt volledig voorbereid door de klassen van het derde jaar en de titularissen van deze klassen. Elke klas zal een exotisch gerecht klaarmaken, liefst uit een land dat het zelf wat 'minder' heeft en soms onder begeleiding van iemand die afkomstig is uit dat land. De gerechten worden de dag zelf verkocht aan alle leerlingen op school tijdens het middagmaal . Het gerecht van elke klas wordt bedeeld in een kraampje, dat door de klas zelf versierd wordt in het teken van hun land. De opbrengst gaat rechtstreeks naar het goede doe . Verder zal onze multiculturele markt opgeluisterd worden door mensen die de randanimatie verzorgen (djembé-sessie). Dit jaar zullen ook leerlingen van het Erasmusproject uit Oostenrijk, Denemarken en Spanje deelnemen” legt Koen Verbeeck van het kernteam MCD, uit. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet