Opendeur dagen in verschillende Lierse scholen

Lier: Tijdens het weekend hielden verschillende scholen hun jaarlijkse opendeur dagen.

Info-doe-dag in Vrij Technisch Instituut (VTI) Lier

Deze dag was speciaal bestemd voor alle leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar die binnenkort de overstap naar het secundair onderwijs maken. De jongens en meisjes maakten kennis met de mogelijkheden van de school. Het werd geen saaie dag maar de kinderen hadden de mogelijkheid om te ontdekken hoe boeiend techniek en wetenschap zijn. De kinderen mochten zelf mochten een houder met luidspreker voor hun smartphone zelf maken. Ze gang in dit kleine project alle technieken gebruiken die hier aangeleerd worden. Onderussen krijgen de ouders de nodige uitleg betreffende de studierichtingen. Voor de leerlingen die sterker in wiskunde zijn bestaat er de richting  industrieel wetenschappelijke en elektromechanica. Zegt Stefaan Serneels, technisch adviseur coördinator van het VTI.

Sint-Aloysiusinstituut Lier (SAL)

Tijdens de opendeurdag stelde SAL zijn nieuwe gebouwen voor. “Wij hebben drie huizen, aansluitend aan het vroegere OCMW gebouw gerenoveerd. Achter de charmante gevel in de Mechelsestraat schuilt een modern en comfortabel complex van polyvalente ruimtes op het gelijkvloers en twee maal twee klaslokalen op de verdieping. Vanaf deze zomer wordt ook de speelplaats totaal heraangelegd. Deze nieuwe ruimtes zijn zeker welkom. Wij hebben al lang te maken met plaatsgebrek. Nu zijn wij met een inhaalbeweging begonnen.
De extra ruimtes zullen goed van pas komen want op 1 september start alweer een nieuwe studierichting op het SAL. Met de organisatie van een Se-n-se (secundair na secundair) Apotheekassistent worden de studiemogelijkheden voor + 18 jarigen in Lier uitgebreid. Op 1 jaar tijd worden studenten klaargestoomd voor een gevarieerde job in de apotheek en aanverwanten”, legt Sabine De Keyser, directrice van SAL uit.

Sint-Gummaruscollege Lier (SGC)

Tijdens de open deur kregen de belangstellenden de mogelijkheid om de ganse school te bezoeken. Om alles in goede banen te leiden kregen de bezoekers een brochure waarin twee specifieke routes voorzien waren: rondgang 1ste jaar en rondgang 2de tot 6de jaar. Desgewenst brachten leerlingen van het SGC de bezoeker op een vriendelijke en efficiënte manier naar je bestemming. In alle lokalen gaven leerkrachten en leerlingen de nodige informatie. De mini ondernemingen stelden zich voor in een van de gangen. Daar waar mogelijk waren doe sessie voorzien. Dit was zeker het geval in de STEM lokalen en de labo’s. Na de rondgang kon je verpozen in de cafetaria en even rustig de efficiënte brochure betreffende de mogelijkheden in het SGC al eens rustig doornemen.

Sint Ursula Middenschool (SUM)

Bij de Sint Ursula Middenschool stonden de geintreseerde ouders en leerling te wachten voor de school open was. Elke bezoeker kreeg een papier mee met daarop de klassen die belangrijk waren voor een bepaalde studierichting. Tevens kon je met het blad achteraf een versnapering bekomen. Niet enkel de leerlingen die overstappen tussen het 6de leerjaar en de Middenschool konden de school bezoeken, maar tevens ook de leerlingen van het 2de jaar die de overstap naar de 2de graad maken. Je had hier de mogelijkheid om een leerling als gids te hebben en zo wat meer informatie te vergaren over de school en de werking.

Campus Anton Bergmann - Atheneum Lier (CAB)

De bezoekers konden langs alle klassen gaan, maar in de turnzaal stonden werkstukken van studenten. De rondleiding gebeurde hier ook door de leerlingen. Op de speelplaats was er ruimte voor sport en spel. De klaslokalen konden ook allemaal bezocht worden en een woordje uitleg werd hier dan ook gegeven door de vakleerkracht.


(MSL/KSL foto’s MSL-KSL-SDW)

Extra foto's VTI

Extra foto's SGC

Extra foto's SUM

Extra foto's CAB

 

Dit artikel delen op social media

Tweet