PROMS concert in Heilig Hart kerk Berlaar

Fotoreportage...

Berlaar – Lier: Het groot symfonie orkest van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD) gaf in de Heilig Hart kerk in Berlaar het eerste van vier Proms concerten ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan van vier van de zeven filialen. Op het programma stonden zowel klassieke werken als populaire muziek, van Strauss over de Kreuners naar Händel, van Queen tot Verdi. Ook de disciplines ‘woord’  en ‘dans’ kwamen aan bod. Het publiek genoot kennelijk van het ganse gebeuren en gaf de uitvoerders een staande ovatie.

“De Lierse Academie voor muziek, woord en dans (1922) bestaat bijna honderd jaar. Dat zal binnen enkele jaren gepast gevierd worden. Maar dit jaar bestaan vier van de zeven filialen vijftig jaar. Ook dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom ondernemen we dit voorjaar een tournée langs de filialen Berlaar, Boechout, Nijlen en Zandhoven. Een tournée filiale. Met deze vier feestconcerten worden de jubilarissen in de bloemen gezet. Met telkens ongeveer driehonderd leerlingen op het podium zal jong en oud herdenken dat de Lierse academie voor muziek, woord en dans ook groeit en bloeit in haar lokale werking in verschillende gemeenten”, zegt directeur Geert Hendrix na de voorstelling.

Burgemeester Walter Horemans drukte tot slot zijn bewondering uit voor het eerste Proms concert.  Hij onderstreepte waarde van de muzikale opleiding in Berlaar en het belang dat de gemeente er aan hecht.

Het geheel werd afgesloten met een receptie in de kerk aangeboden door het gemeente bestuur van Berlaar. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Volgende concerten gaan door in Zandhoven, Nijlen en Boechout.
Meer informatie www.samwdlier.be

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet