Burgemeester bezoekt Lierse duivenmarkt

Fotoreportage...

Lier: Burgemeester Frank Boogaerts bracht samen met schepen Lucien Herijgers een bezoek aan de druk bezochten duivenmarkt op de Grote Markt. Sommige chauvinisten beweren zelfs dat Lier de grootste duivenmarkt van Europa heeft. Deduiven markt gaat elke zondag vanaf 14 januari tot en met 15 april door. Eind februari en begin maart zijn de drukste marktdagen. De duivenliefhebbers komen dan met bussen toe vanuit de omringende landen zoals Nederland, Frankrijk, England, Duitsland en van Polen.
Op de markt kan je niet alleen duiven kopen maar ook benodigdheden voor het hok. Er was zelfs een standhouder met oude ‘constateurs’ of duivenklokken. Deze toestellen werden gebruikt om vast te stellen wanneer een duif op het hok toekwam. Deze toestellen zijn in onbruik en vervangen door een elektronische registratie door middel van de chipring die de duif draagt.

Duiven keuren en kopen.
Een veertigtal ‘duivenmelkers’ boden hun jonge duiven te koop aan. Sommigen pronkten met behaalde resultaten, anderen hadden alleen een bescheiden duivenmand bij. De belangstellenden keurden de duiven naar zijn eigen criteria. Sommigen gebruikten zelfs een ooglens om het oog van de duif te bestuderen. De prijzen varieerden van gemiddeld dertig euro tot een niet nader vermeld bedrag.
De burgemeester en de schepen kregen een deskundige uitleg van veearts Dirk van Dessel die officieel aangesteld is. Hij moet er op toe zien dat de geldende medische verplichtingen nageleefd worden. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet