Nacht van de Sport

Fotoreportage...

Lier: In de feestzaal van CC De Mol werden tijdens de Nacht van de Sport meer dan 150 sporters in de bloemen gezet. Voorzitter van de sportraad Jo Dockx verwelkomde de aanwezigen. In zijn toespraak benadrukte Ivo Andries, schepen voor sport, het belang van de sport in de maatschappij. Sport is niet alleen gezond maar is ook een sociaal bindmiddel in onze maatschappij. Sport verbind over alle stekingen in onze maatschappij. Andries deed ook een oproep aan jong en oud, autochtoon of allochtoon, om aan te sluiten bij een sportclub. “Sporters beleven immers meer”, aldus Andries.

De Sportpersprijs werd door Heman Debelder, voorzitter van de Lierse Persbond overhandigd aan Sam Wyckmans, erevoorzitter van K. Lyra TSV.
Daarna werden alle kampioenen op het podium gevraagd, de provinciale kampioenen, de Vlaamse kampioenen, de Belgische kampioenen en de wereld kampioenen.
Rince Campina bracht wat afwisseling in de huldiging met een gesmaakte Ierse dans. 

Nadien werden de vrijwilligers van het jaar op het podium geroepen.
Eric Maertens van Royal Heracles Hockey, Richard Seymortier van Zwemvereniging Lier en Rita Bongers van AC Lyra werden in bloemen gezet voor hun geleverde prestaties.
De trofee ploeg van het jaar ging naar Royal Heracles Hokey.
Jongere van het jaar werd Jacob Mei-Jun van zwemvereniging Lier.
Sportfiguur van het jaar werd Cedric De Keirsmaeker van Bull Gym. Hij behaalde een wereldtitel in het thaiboksen.
Dansstudio Wagner sloot het podium gebeuren af.
Nadien volgde een receptie in de foyer van CC De Mol. Voor de muzikale omlijsting zorgde een band van SAMWD.

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet