Jef Goormans en Maria Van den Bosch vieren diamanten bruiloft

Lier: Jozef (Jef) Goormans (80) en Maria Van den Bosch (79) vierden op 17 februari 2018 hun zestig jarig huwelijksjubileum. Bij deze gelegenheid gin Schepen voor bevolking, Rik Pets, de jubilarissen feliciteren namens het Koningshuis en de stad Lier.
Jef is geboren in Kessel, Maria is afkomstig van Antwerpen. Ze hebben elkaar leren kennen in Kessel. “Het was liefde op het eerste zicht”, lacht Jef.
Maria en Jozef hebben twee kinderen, Dominic en Hélène. Ondertussen is er één achterkleinkind, Sanne.
Jef werkte voor de brouwerij Maes. Als binnenhuisarchitect ontwierp hij het interieur voor de cafés.
Ze hebben ook drie horeca zaken gehad: eethuis Van Kersbeek in Mechelen (vijf jaar), Schoon Lier (vijf jaar) en De Sluierhoeve in Kessel (zeven jaar).
Toen hij 52 jaar werd vertrok hij samen met Maria naar Ierland, waar ze twaalf jaar woonden.
Maria was huisvrouw en hielp mee in de zaak.
In Jef schuilt een muziekvirtuoos. Hij had een groep ‘Mai Aloma and his Islanders’ waarin hij hawaiiaanse gitaar speelde. Jef componeerde zelf heel wat melodieën die hij zelf op synthesizer speelt en opneemt. Heel wat van zijn werk kan je terug vinden op You Tube. Een greep uit zijn composities: Royal Hawaiian Hotel, Labyrint, Vision, Memories of home en het melancholische “Leaving” dat hij schreef toen Maria een zeer zware medisch ingreep moet ondergaan. Arabesque komt uit de CD “Sweet Hawaiian Music 2009”
Jef was ook zes jaar vrijwilliger bij het Palliatief Netwerk Mechelen, een organisatie die mensen begeleid die thuis afscheid willen nemen van het leven. Nadien was hij nog vrijwilliger bij de Zwartzusters Lier.

Schepen Rik Pets overhandigde Maria en Jef een oorkonde van het Paleis. Namens de stad Lier bood hij hen centrumbons met een totale waarde van zestig euro aan. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet