Late nieuwjaarsreceptie van Groen-Lier&Ko

Lier: Onder het motto “Hoog tijd dat Lierenaars en Hooiktenaars mee hun zeg mogen doen over het beleid in onze stad”, hield Groen-Lier&Ko een late nieuwjaarsreceptie in het sociaal restaurant Kome Nete.

Tom Claes en Katrien Vanhove spraken een vijftigtal aanwezigen toe. Kome Nete zorgde voor lekkere hapjes.

Burgers, verenigingen en ondernemers voluit mee laten beslissen over de toekomst van onze stad en over investeringen vanuit onze stadskas: voor Groen-Lier&Ko vormen inspraak en participatie de belangrijkste speerpunten voor de volgende jaren. Die boodschap viel te horen op de nieuwjaarsreceptie van Groen-Lier&Ko. Ook de zachte weggebruikers en sociaal kwetsbare Lierenaars kregen veel aandacht van Tom Claes en Katrien Vanhove die samen de lijst trekken van Groen-Lier&Ko.
De nieuwjaarsreceptie van Groen-Lier&Ko vond plaats in het sociaal restaurant Kome Nete. Dat is niet toevallig, aldus Katrien Vanhove die de tweede plaats inneemt op de lijst van Groen-Lier&Ko: “In onze stad groeit één kind op tien op in armoede: voor ons is dit onaanvaardbaar. Organisaties als het sociaal restaurant Kome Nete, sociale kruidenier ’t Hofke of de vereniging waar armen het woord nemen Ons Gedacht leveren fantastisch werk. Maar het zijn stad en OCMW die via aanvullende steun het leefloon kunnen optrekken tot de armoedegrens: voor Groen-Lier&Ko vormt dit een prioriteit.”
Dat Groen-Lier&Ko lijsttrekker Tom Claes in zijn toespraak aandacht besteedde aan de zachte weggebruikers verbaast wellicht niet: “Indien Groen-Lier&Ko mee bestuurt, dan worden voetgangers en fietsers tot koning gekroond via veilige fietsroutes, tientallen fietsstraten, dubbele richtingsstraten voor fietsers, brede en goed onderhouden voetpaden en autoluwe schoolomgevingen.”
Opvallend was dat Tom Claes inspraak en participatie als misschien wel de voornaamste uitdagingen voor de volgende legislatuur naar voor schoof. “Het huidige stadsbestuur gruwt van inspraak en participatie. Burgers en verenigingen worden niet of nauwelijks betrokken bij het beleid, stadsambtenaren worden monddood gemaakt en adviesorganen volstrekt genegeerd”, klonk het scherp.
“Dat moet radicaal anders voor Groen-Lier&Ko. Het progressieve stadskartel pleit - geïnspireerd door wat vandaag al gebeurt in district Antwerpen – voor een burgerbegroting en wijkbudgetten waardoor Lierenaars en Hooiktenaars mee kunnen beslissen over investeringen vanuit onze stadskas. Naar Gents model ijvert Groen-Lier&Ko ook voor een ideeënplatform waar burgers en verenigingen aan stadsgenoten en het stadsbestuur om steun kunnen vragen voor vernieuwende projecten. Door spreekrecht te geven aan burgers en verengingen wil Groen-Lier&Ko de gemeenteraad dan weer zien uitgroeien tot een heus volksparlement.”
“Vandaag worden Lier en Koningshooikt bestuurd vanuit de ivoren toren op het Paradeplein”, aldus Tom Claes. “Dat is echt niet meer van deze tijd. Als het van Groen-Lier&Ko afhangt zijn de volgende jaren burgers, verenigingen, wijken en ondernemers voluit mee aan zet.” (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet