Proefproject lichtprojectie stadhuis

Lier: Vanaf 16 februari 2018 tot midden maart 2018 zet een grote lichtprojectie het stadhuis extra in de kijker. “Kijklustigen konden gisteren al de eerste tests waarnemen. Het gaat om een proefproject waarbij we de toelating geven aan de firma DRIX om een tijdelijke projector te plaatsen op de Grote Markt ter hoogte van de fontein langs de zijde van F. Van Cauwenberghstraat,” aldus schepen Ivo Andries. De projector bevindt zich op een hoogte van 4 meter en voorziet het stadhuis tot ongeveer midden maart van een lichtprojectie.

De firma organiseert de lichtprojectie gratis als proefproject. De stad voorziet de nodige elektriciteitsaansluiting en betaalt het verbruik. Nadien volgt een evaluatie van het project om te bekijken of het in de toekomst herhaald kan worden.

“Door deze stijlvolle belichting krijgt ons mooi stadhuis nog meer glans. De schitterende architectuur van ‘het mooiste stadhuis van Vlaanderen’ zoals ik het altijd noem, komt zo nog meer tot haar recht. Geen ‘mannekensblad’, maar met klasse. Heel geslaagd”, zegt burgemeester Frank Boogaerts.

De lichtprojectie op het stadhuis is vanaf vanavond tot ongeveer midden maart elke avond van 18.30 tot 00.00 uur te bewonderen. Ook bij het ochtendgloren van 6 tot 7.30 uur zal de projectie te zien zijn. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet