Frans Bosschaerts en Ivonne Wouters  zestig jaar getrouwd

Lier: Op 12 februari vierden Frans Bosschaerts (86) en Ivonne Wouters (83) hun diamanten huwelijksverjaardag. Schepen voor bevolking, Rik Pets, ging de jubilarissen feliciteren namens het Koningshuis en de stad Lier.

Frans is geboren in Oelegem, Ivonne is een echte Lierenaar. Ze kwamen elkaar tegen op de kermis in Lint. Bij een pakje frieten en een pint sloeg de vlam over. “Voor dat pakje frieten moet ik nu nog altijd betalen”, zegt Frans lachend.
“Tot voor mijn legerdienst werkte in op de boerderij van mijn ouders. Nadien werkte ik één jaar bij een firma in Oelegem die betonnen buizen produceerde. Daarna werkte in weer voor één jaar in Lint voor een firma die betonnen holle welfsels maakte. Daarna ging ik naar Gevaert waar ik op 58-jarige leeftijd met prepensioen ben vertrokken”, legt Frans uit.
Ivonne was huisvrouw en werkte in hun grote tuin met fruithof en serre.
Ze kregen vijf kinderen: Ludo, Marc, Marie-Louise, Lutgarde en Marleen. Nu zijn er al dertien kleinkinderen, negen meisjes en vier jongens. Op achterkleinkinderen is het nog even wachten.
In hun vrije tijd werkten ze samen in de tuin met fruithof en een vrij grote serre. Frans is ook imker en heeft een groot aantal korven staan. De honig is bestemd voor eigen gebruik.
“Reizen deden wij niet veel. Wij hebben er wel voor gezorgd dat al onze kinderen naar de universiteit konden gaan”, verduidelijkt Frans.
Ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum overhandigde schepen Rik Pets een oorkonde van het Paleis. Van de stad kregen Frans en Ivonne centrum bons ter waarde van zestig euro. “Eén euro voor elk jaar dat jullie samen zijn”, besluit schepen Pets. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet