Karel Obbers en Simonne Lembrechts zestig jaar getrouwd

Lier: Karel Obbers (84) en Simonne Lembrechts (80) vierden hun diamanten bruiloft. Bij deze feestelijke aangelegenheid ging Rik Pets, schepen van burgerlijke stand, het echtpaar bezoeken. Hij bracht de felicitaties van de stad Lier en het koningspaar over.

Karel is geboren in Lier, Simonne is afkomstig uit Gent. Ze leerden elkaar kennen op de Vismarkt. “Ik vroeg toen aan Simonne waar ze naartoe ging. Zij antwoorde: naar de cinema. Dan ga ik mee” zei Karel toen. En toen ontstond een nieuw koppel.
Simonne en Frans hebben drie kinderen: Marc, Patrick en Paul (+). Ondertussen zijn er drie kleinkinderen, allemaal jongens, en tien achterkleinkinderen.
Karel werkte eerst twee jaar bij de NMBS, daarna twee jaar op Gevaert en ten slotte achtentwintig jaar bij de toenmalige vaten producent Standard (nu Greif). Frans ging op vijfenvijftig met prepensioen.
Simonne was eerst strijkster bij Van Dijck. Daarna zorgde ze voor de kinderen en voor het huishouden.
Frans schrijft al achtentwintig jaar artikels voor “De Duif”. Hij schreef hij verschillende reportages over de duivensport in binnen en buitenland. Vroeger schreef hij de duivenrubriek in “Kontakt”. Frans  is zelf ook duivenliefhebber en bestuurslid van de Lierse Duivenbond.
Verder was hij ook dertien jaar scheidsrechter en grensrechter in eerste provinciale en vijf jaar in eerste klasse.

Schepen Rik Pets overhandigde Simonne en Frans een oorkonde van het Paleis. Namens de stad Lier bood hij hen centrumbons met een totale waarde van zestig euro aan. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet