Ambulance Wens vzw krijgt 2.500 euro van Soroptimisten Lier

Lier: Tijdens een werkvergadering overhandigde de serviceclub Soroptimisten een cheque van 2.500 euro aan Ambulance Wens België.
Ambulance wens is een VZW die de allerlaatste wens van palliatieve mensen tracht te vervullen. Deze wensen kunnen heel uiteenlopend zijn maar voor elk van de patiënten en hun familie zijn ze een uniek moment dat ze nog lang erna koesteren.

“In december 2017 hebben wij Soroptimisten Lier een aperitief concert georganiseerd in de Jezuïetenkerk in Lier ten voordele van Ambulance Wens België. De opbrengst wordt vandaag geschonken aan Ambulance Wens België, hier vertegenwoordigd door Miet Schraepen, medeoprichter van dit nobel project. Daarom wil onze club een steentje bijdragen en Ambulance Wens steunen met een cheque van 2.500euro. We zijn ervan overtuigd dat deze som zeer nuttig besteed gaat worden”, zegt Veronique De Cat, voorzitster van Soroptimisten Lier.

“Samen met mijn broer Jan, die ambulancier is, en schoonbroer Michel is van opleiding en richtte samen met haar broer Jan, ambulancier en schoonbroer Michel richtten wij op 7 december 2011 Ambulance wens België op en dit naar het voorbeeld van Ambulance wens Nederland.
Ambulance wens is een vzw die de allerlaatste wens van palliatieve mensen tracht te vervullen. Deze wensen kunnen heel uiteenlopend zijn maar voor elk van de patiënten en hun familie zijn ze een uniek moment dat ze nog lang erna koesteren. Via een vriend ambulancier en de steun van het ziekenhuis waar Jan werkzaam is, verkregen wij het nodige medisch materiaal en een ambulance om van start te kunnen gaan. Ondertussen is de onderneming uitgegroeid tot een waar bedrijf met een team van verpleegkundigen, ambulanciers en tal van andere medewerkers. De medische scholing van de vrijwilligers maakt dat de wensen met de nodige professionaliteit kunnen aangepakt worden. Heel dit gebeuren is gratis voor de patiënt en twee familieleden of vrienden”, zegt Miet Schraepen verpleegkundige en medeoprichtster van Ambulance Wens.

“Wij kunnen geen dagen aan het leven toevoegen, maar wel een beetje leven aan hun dagen”

“Ondertussen bestaat ons hele team uit maar liefst 63 vrijwilligers, die allen nog fulltime werken. 63 lichtpuntjes die zich ondanks hun drukke jobs, toch vrijwillig willen inzetten om voor deze mensen het verschil te maken. Onze werking kan bestaan door giften van kleine en grote acties die mensen voor ons organiseren, want wij krijgen geen subsidies”, besluit Miet Schraepen

Meer informatie op http://www.ambulancewens.be  en www.facebook.com/ambulancewensbelgie/
Mail: info@ambulancewens.be
Telefoon 0468/14 14 14 (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet