CD&V trekt met jonge lijst naar verkiezingen

Fotoreportage...

Lier: Tijdens de nieuwjaarsreceptie van CD&V maakte lijsttrekker Stijn Coenen nog vier namen bekend voor de gemeenteraadverkiezingen op 14 oktober 2018. Evi van Camp (35) staat op plaats twee, Koen Breugelmans (56) op plaats drie en Stéphanie Van Campenhout (28)  op plaats vier.
Gert Van Eester (45) gaat de lijst duwen.

Voorzitter Maxime Peenen verwelkomde een honderdtal leden op de nieuwjaarsreceptie die volgde op een leden vergadering. Hij bood de aanwezigen de beste wensen aan voor gezond jaar vol goesting en energie, een jaar van groot en klein geluk.
Hij kondigde gastspreker Sammy Mahdi, nationaal voorzitter van jong CD&V aan. “Hij is wereldberoemd in Vlaanderen sinds zijn optreden in De Slimste Mens Ter Wereld samen met zijn donzige hond Pamuk.”
“2018 is het Chinese jaar van de hond. Voor CD&V kan het ‘het jaar van de hond’ worden. In China staat de hond voor heel wat goede zaken. Maar het kan ook ‘een hondenjaar’ worden.
Hij somde enige zaken op waar CD&V moet aan werken om van 2018 een ‘jaar van de hond’ te maken  en geen ‘hondenjaar’.
Luisteren naar de mensen, beslissingen duidelijk naar de mensen over brengen, praten met de mensen vanuit de eigen CD&V visie en niet wat de andere partijen doen, de jongeren een kans geven, meer aandacht hebben voor de ouderen en voor de vereenzaming.
“Wij moeten in onze zaak geloven en met veel enthousiasme onze kiezers gaan bezoeken. Zo kunnen wij terug 40% van de stemmen behalen”, aldus Sammy Mahdi

In zijn toespraak brak de lijsttrekker tot slot een lans voor meer ambitie en gedrevenheid in het beleid. “Dat gaat niet alleen over grote en dure projecten. En met goed en slim bestuur kan je trouwens ook grote projecten realiseren zonder het stadsbudget te hypothekeren. Maar investeren zal de komende jaren sowieso nodig zijn om Lier & Hooikt op de kaart te houden.  CD&V schuift ook nadrukkelijk de betrokkenheid en inspraak van adviesraden, clubs, verenigingen en geëngageerde inwoners naar voor als een speerpunt voor de komende legislatuur.”

Tot slot maakte Stijn Coenen nog vier kandidaten bekend die op de verkiezingslijst zullen staan.
“We gaan voor een mix van mensen met jarenlange lokale ervaring en ‘jong geweld’, van mensen met een ‘CD&V-stamboom’ en mensen die zich elders inzetten voor Lier & Koningshooikt. Mensen die verbinden. Mensen die bruggen bouwen. Met de voorstelling van deze mensen houden we woord. CD&V trekt vernieuwd en verjongd naar de verkiezingen. De ledenvergadering keurde  de voorgestelde verkiezingslijst goed met 90,4% van de stemmen”, zegt Stijn Coenen.

Evi Van Camp (35) en Stéphanie Van Campenhout (28) vertolken de vernieuwing en de verjonging bovenaan de CD&V-lijst, op respectievelijk de tweede en de vierde plaats. Evi Van Camp runt samen met haar man en haar schoonbroer tuinbouwbedrijf en hoevewinkel Vercammen in Koningshooikt. Ze werkt ook deeltijds voor de Boerenbond. Binnen de afdeling trekt ze de inhoudelijke werkgroep die zich o.m. bezighoudt met landbouw en ondernemen.
Stéphanie Van Campenhout is voorzitster van JONGCD&V en woont op de Dungelhoeffsite. Ze is een van de drijvende krachten achter de vernieuwing en nieuwe dynamiek binnen CD&V Lier-Koningshooikt en de architect van acties rond leegstand in het kernwinkelgebied, fietsveiligheid en duurzaamheid.
Voor ervaring en continuïteit op de prominente plaatsen zorgen twee voormalige schepenen. Fractieleider Koen Breugelmans (56) smijt zich vanop de derde plaats in de verkiezingsstrijd. Op de constructieve en gedegen manier die we van hem gewoon zijn, blijft hij zich inzetten voor Lier en Koningshooikt.
Gert Van Eester (45), een van de meest ervaren gemeenteraadsleden, zal de lijst duwen. Koen & Gert voegen nog toe: “Nieuwe, enthousiaste mensen met een frisse kijk moeten de kans krijgen hun inspirerende ideeën waar te maken. Dat is niet alleen goed voor een partij, maar voor de hele stad. Ze hebben onze volle steun.”
 
“We kondigden het al eerder aan:”, zegt lijsttrekker Stijn COENEN, “we gaan voor een mix van mensen met jarenlange lokale ervaring en ‘jong geweld’, van mensen met een ‘CD&V-stamboom’ en mensen die zich elders inzetten voor Lier & Koningshooikt. Mensen die verbinden. Mensen die bruggen bouwen. Met de voorstelling van deze mensen houden we woord.”

CD&V laat nog weten dat het de zgn. ‘rits’ – d.w.z. dat mannen en vrouwen elkaar per plek afwisselen – over de hele lijst zal doortrekken. De komende weken zal CD&V stap voor stap de rest van de lijst bekendmaken.  (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet