Fiets- en wandelbrug Sion over de Kleine Nete

Fotoreportage...

Lier: Goed nieuws voor wandelaars en fietsers. Voortaan kan je tijdens je ochtendwandeling of zondagse fietstocht de brug ter hoogte van de Sionsite gebruiken om de Kleine Nete over te steken. Via de brug zet je je tocht vanop de vest verder in de vallei van de Kleine Nete en het natuurgebied Nazareth en omgekeerd. Op de centrale draagstruc¬tuur staan zitbanken zodat je ook even kan verpozen en van het mooie uitzicht kan genieten. De brug is langs weerszijden van de bank 2.70 meter breed, fietsers en voetgangers kunnen elkaar zo comfortabel passeren.
 
De structuur van de brug werd uitgevoerd in staal en geschilderd in een groentint, verwijzend naar het groen van het natuurgebied. Op het brugdek liggen eiken planken voorzien van groeven die met polyurethaanhars gevuld zijn om ook de toegankelijkheid bij nat weer te garanderen, zonder uitschuivers. De leuningen bestaan uit een licht roestvrijstalen net gespannen tussen roestvrijstalen buizen.
 
Het ontwerp en de bouw van de fiets- en wandelbrug is een werk van THV Herbosch-Kiere-CSM met als ontwerper studiebureau Ney & Partners. De brug maakt deel uit van de herontwikkelingsvisie van de Sionsite en maakt de verbinding tussen de stad, het water en het natuurgebied. In het masterplan van de Sionsite is een centrale as voorzien ter hoogte van het toegangsportiek van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten. In het verlengde van deze centrale as ligt de nieuwe brug.

Deze speciale constructie maakt deel uit van het nieuwbouwproject Sion en kostte de stad om en bij de 900.000 euro. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet