Euforische nieuwjaarsreceptie van N-VA nationaal

Fotoreportage...

Mechelen: Met een euforisch evenement hield N-VA zijn nieuwjaarsreceptie in de Nekkerhal te Mechelen. Nationaal voorzitter Bart De Wever sprak de aanwezigen toe. Zijn toehoorders gingen uit de bol toen hij over het migratie beleid van Theo Franken begon. “Sommigen kunnen het niet laten om feitelijk alle deuren en ramen open te wrikken. Het zijn dezelfden die zich een morele superioriteit aanmeten die feitelijk niks anders is dan een gebrek aan verantwoordelijkheid voor het algemeen belang. Het zijn dezelfden die gretig inhakken op degenen die net vanuit dat algemeen belang de regels proberen toepassen. Er is iemand in de zaal die daar stilletjes aan over kan meespreken. Maar gelukkig is hij een flinke kerel die lid is van een flinke partij. En ik denk dus dat ik namens iedereen spreek als ik zeg: voortdoen Theo!”. Het publiek scandeerde “Theo…”.

De voorzitter kreeg ook applaus toen het had over de ‘nieuwkomers’. “Vlaanderen is ons huis, onze thuis. Dat huis is geen burcht.  Wij verwerpen racisme én wij verwerpen naïviteit. In ons huis gelden er huisregels. Wie die nog niet kent, helpen we graag en ruimhartig om ze aan te leren. De allereerste afspraak is dat we in Vlaanderen Nederlands spreken. En dat we die taal dus op school leren doordat alle kindjes in de les Nederlands spreken. Dat is niet moeilijk, dat is gemakkelijk… (of dat zou je toch denken).”
Verder sprak hij over de gelijkheid tussen mannen en vrouwen.  “Vrouwen moeten voor hetzelfde werk hetzelfde loon verdienen als mannen. En geen enkele vrouw mag worden verplicht om zich te bedekken voor een man.”
De Wever haalde ook aan dat de werkloosheid uitkering beperkt moet zijn in de tijd.
Tot slot beklemtoonde hij nog het bealng van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

Na een daverend applaus werd de avond op gang getrapt door gast-dj Johan Van Overtveldt. Al minister van financiën begon hij zij set met ‘I need a dollar’ en ‘Take the money and run’. “Maar openen doet Johan met een Nederlandstalig nummer, een nummer waarvan ik de dubbele bodem niet hoef uit te leggen na de jongste weken: ‘De eenzame fietser’ van Boudewijn de Groot”, hoorden wij nog van de voorzitter. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet