Radiopallieter is terug van weggeweest!


 
Lier: De VZW Radiopallieter, het troetelkind van bakker Jan Ceulemans is terug!  Na veertien jaar is de het lokale nieuws van Lier en omgeving opnieuw te horen en ditmaal wereldwijd via het internet.  De verwevenheid van radiopallieter met de bevolking van Lier is enorm en men kan opnieuw genieten van de aangename muziek van de sixties, seventies en eighties. Je kan de radio beluisteren via www.radiopallieter.eu
 
Het initiatief komt van Benny Guldentops en Bart Geysbrechts, verwoede radiofanaten, en wordt gesteund door Jos d'Haens, voorzitter van het Zimmertorencomité.  De nieuwe studio bevindt zich trouwens in het Zimmerpaviljoen en zal van daaruit uitzenden 24 op 24 uur en 7 dagen op 7.  Op die manier is het nieuwe paradepaardje van Lier automatisch gelinkt met de wereldbekende Zimmertoren, het voornaamste icoon van de stad Lier.
 
De radiomakers van het eerste uur die 35 jaar lang radio maakten, laten van oud op nieuw de champagne knallen en starten met een feestelijke uitzending.  De presentatoren van het eerste uur, Benny Guldentops, Willem Van Walem, Bart Geysbrechts en bakker Jan Ceulemans, genieten van dit heuglijk moment bij een koel glas champagne.  Jan Ceulemans kon niet nalaten daarbij zijn hart te luchten en zijn verwondering uit te drukken dat Radio Pallieter terug was van weggeweest.  In het eerste uur van de radio was hij nog bakker en wisselde hij de banden toen hij 's nachts zijn broden in de oven schoof.  Die tijden zijn nu veranderd en de huidige apparatuur biedt heel wat nieuwe mogelijkheden.
 
Voor Jos d’Haens, voorzitter van het Zimmertorencomité, kadert Radio Pallieter in de uitbreiding van het Zimmermuseum. Toeristisch gezien betekent Radiopallieter een enorme meerwaarde en kan er een interactie plaatsvinden tussen radio en toeristen. In afwachting van het bekomen van de FM licentie starten we met digitale radio die iedereen kan beluisteren via de nieuwe website www.radiopallieter.eu.  Het dossier is ontvankelijk verklaard en juridisch belet niets de erkenning ervan. (MSL/foto radio Pallieter)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet