N-VA Lier met Frank Boogaerts, Annemie Goris en Rik Verwaest als top drie naar verkiezingen

Lier: Het afdelingsbestuur N-VA Lier & Koningshooikt nomineerde de top drie van haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker wordt huidig burgemeester Frank Boogaerts (73). De tweede plaats gaat naar N-VA-fractievoorzitter in de gemeenteraad Annemie Goris (57). Schepen Rik Verwaest (32) staat op drie.

Burgemeester Frank Boogaerts: “Burgemeester worden was de bekroning van veertig jaar politiek engagement voor Lier. Ik heb dat nu al vijf  jaar met hart en ziel gedaan. Het resultaat mag gezien worden: Lier is veiliger geworden, onze bijna failliete stadskas is weer kerngezond zonder belastingverhogingen maar dankzij besparingen op de eigen werking.  Lier is op veel terreinen voortrekker geweest en viel al dikwijls in de prijzen.  En we zijn als stad volop blijven investeren. Dat werk wil ik verder zetten, dus ik ben met veel overtuiging kandidaat-burgemeester. Zo wil ik de komende jaren mijn stad blijven dienen en in de eerste jaren van de volgende bestuursperiode het schip op de juiste koers zetten met een degelijke meerjarenplanning. Maar daarna wil ik het roer doorgeven aan de volgende generatie. Met Rik Verwaest hebben we iemand in huis die mij dan kan opvolgen.”

Fractieleidster Annemie Goris: “Als Hooiktse ben ik vereerd met deze tweede plaats. Het bewijst dat N-VA Koningshooikt in het hart draagt. Ik sta voor een warme politiek op mensenmaat, met aandacht voor iedereen.”

Rik Verwaest: “Als schepen heb ik de voorbije jaren een frisse wind doen waaien. Zo krijgt het nieuwe Toerismekantoor overal lof en het Stadsmuseum komt eraan. Ik ben blij dat we kunnen rekenen op Frank om ons als ervaren kapitein in de juiste richting te leiden. Als de tijd daar is sta ik klaar. Met tien jaar in gemeenteraad en schepencollege hoop ik een jonge, maar ervaren burgemeester te zijn.”

Afdelingsvoorzitter Piet De Zaeger: “Met onze top drie laat N-VA zien waar  ze  voor staat: een ervaren burgemeester, een geëngageerde Hooiktse en een gedreven jong talent. Er werd de voorbije jaren orde op zaken gesteld, maar het werk is niet af. Uiteraard is het woord volgend jaar aan de kiezers, maar als N-VA hebben wij alleszins de ambitie verder te werken aan een veilig en welvarend Lier en Koningshooikt  en als grootste partij opnieuw de burgemeester te leveren .” (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet