AmaVita of de levensloop van de mens in dans

Koningshooikt: Dansclub Scratch organiseerde afgelopen weekend haar 4e dansshow die de naam AmaVita kreeg. “Dit keer heb ik een thema gegeven aan 2 van mijn docenten en heb ik ze ermee aan de slag laten gaan” zegt Kelly Van Reeth.  “Na een paar weken stonden Maxime Bunkens en Sofie Dupont, met een zwart mapje, bij mij” gaat Kelly verder.  De gehele dansshow stond op papier uitgeschreven en er stonden 2 sterke vrouwen achter het project.  AmaVita is de levensloop van de mens geworden.  De show begint bij de geboorte en doorgaat tal van stappen op moderne en hedendaagse muziek.  Alle stijlen die je kan volgen in de dansclub komen dan ook aan bod.  Van de kleuters tot de volwassenen, streetdance, breakdance, freestyle, buikdans, countryline dance alles komt aan bod in de zaalshow.

Maxime Bunkens heeft het voortouw genomen in het organiseren van dit project.  Ze studeert momenteel nog, maar dit spektakel klaarmaken en organiseren past compleet in haar opleiding ‘Event en project management’.  Ze is zo’n 12 jaar geleden beginnen dansen bij Kelly en is nu al 3 jaar docent in verschillende stijlen zoals freestyle, kleuterdans en streetdance.  Tijdens de show demonstreerde Maxine niet enkel dat ze een show kan maken, maar dat ze tevens kan dansen.  Kelly Van Reeth was zeer blij want een show in elkaar steken duurt al gauw een jaar. “Niet enkel de doorloop van de show werd gemaakt door mijn 2 side ‘chicks’, maar tevens achtergronden werden door hen aangeleverd aan de technici”, zegt Kelly.
Sofie Dupont is ook docente en geeft streetdance, kidsdance en Urbanizes.  Tijdens de show stond Sofie tijdens veel nummers mee op het podium.  “Je ziet zo dat deze 2 meiden zich uitleven in dansen en het opzetten van deze show” verteld Kelly heel trots.  “Deze 2 sterke meiden werkten daarna alles verder uit met de andere docenten en zaten zelfs achter iedereen zijn veren om alles in orde te hebben tegen de vooropgestelde datum”, gaat Kelly verder. Het resultaat mag er zijn en er werden 3 optredens gedaan, de zaal was telkens uitverkocht en er stonden per show zo’n 150 dansers op het podium. (KSC/foto: TJO)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet