Lionsclub Lier Twee Neten bekroond sociale projecten

Fotoreportage...

Lier: Lions Club Lier Twee Neten lanceerde voor de derde maal haar sociale scholenproject. Zes finalisten stelden hun project voor aan het publiek. De jury bekroonde het project  ‘Akabe’, dat gericht is op de betrokkenheid van jongeren met een beperking bij de scoutsbeweging.

Het scholenproject van de Lions club Lier Twee Neten heeft als doel middelbare scholieren te sensibiliseren op het vlak van de sociale noden die bestaan in hun leefomgeving. Er werd aan vijfde jaars scholieren van het middelbaar in het begin van het schooljaar gevraagd om in groepjes van  drie tot zes leerlingen een sociaal project op te zoeken en zich in te spannen voor dit project. Na een voorselectie werden zes projecten weerhouden. Er is een prijzenpot van vierduizend euro voorzien.

De uitslag
Na een korte beraadslaging van de jury bestaande uit leden van de Lions club zelf en de voorzitter van de Lierse Persbond deelde de voorzitter van het project de uitslag mee.

Winnaar van het scholenproject 2017-2018 werd ‘Akabe’ gericht op de integratie van jongeren met een beperking binnen de scoutsbeweging. De presentatie werd in scoutsuniform met overtuiging gebracht. De jongeren gingen mee helpen in Duffel en Nijlen en organiseerden een spaghettidag. Ze ontvingen een bedrag van 1.500 euro.
Het project ‘Centrum voor Geleidehonden voor Blinden’ werd tweede en ontving 1.000 euro. De leerlingen bezochten het opleidingscentrum, namen deel aan de dopjesactie en verkochten wafels voor een bedrag van 300 euro.
De derde plaats - goed voort 750 euro -, was voor het project ‘Voedselbedeling en Tweedehandskleding De Regenboog Putte’. Hier gingen de leerlingen een handje toesteken bij de voedselbedeling en verzamelden ze een bedrag van 360 euro, waarvoor melkproducten werden aangekocht.
Op de vierde plaats eindigden ex-aequo de projecten ‘Little Hearts Cambodja’ (voor straatkinderen in Cambodja), ‘Regenboogschool Kessel (instelling voor buitengewoon onderwijs) en ‘Taalbad’ (aanleren van Nederlands aan anderstalige jongeren). Elk van deze projecten ontving 400 euro. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet