Opening kunstgalerij Artisjok


 
Lier: Op vrijdag 25 mei opent galerij Artisjok zijn artistieke deuren. Artisjok is het geesteskind van chef-kok Peter Everaert. Dat Peter nu een kunstgalerij in Lier opent hoeft echter niet te verbazen. In het verleden organiseerde hij reeds vernissages in dancing La Rocca onder de naam Artisjok. Kunstenaars als Erwin Geeraerts, Wim van den Bogaert, Chris van Camp en Reinardus stelden er toen tentoon.
In pop-up galerie Artisjok, op de historische site van 't Hof van Santhoven, wil Peter Everaert bouwen aan een vrijhaven voor creatievelingen. In de voormalige kunstacademie wil Artisjok kunstenaars een platform geven. Enkele prachtige polyvalante ruimtes worden ter beschikking gesteld om tentoonstellingen, workshops, voordrachten, performances en art-events te organiseren.

In de eerste groepstentoonstelling pakt Peter Everaert meteen uit met opmerkelijke namen als Marc Janssens, Lebuïn D'Haese, Raphaël De Bois en Kasper de Vos. Er zal ook werk worden getoond van Leda Vaes, Liesbet Valgaeren, Tobias Huijbregts, Tom Marien, Ems Verhaert, Hendrik Robyn en Stef van Eyck .
Je kan u de galerij bezoeken op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14u tot 18u en op afspraak. Artisjok komt ook op voor het goede doel. Er wordt gestart met de verkoop van tweedehandskunstboeken. Iedereen kan zijn boeken aanbieden. De opbrengst gaat naar Plastic Ocean Foundation. (MSL/foto’s MSL)

Meer info op: www.art-is-sjok3.webnode.be en 0496/51 10 64.

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet