De Zimmer opent in Schippershuis

Fotoreportage...

Lier: In het Schipperhuis naast de Zimmertoren is een gelagzaal ‘De Zimmer’ geopend. “Hiermee gaan we terug naar de vroegere functie van dit gebouw. De schippers kwamen hier even verpozen en hun producten verkopen”, zegt Jos  d’Haens, voorzitter van het Zimmercomité.
“Het Zimmercomité is geen horeca uitbater. Daarom hebben wij naar een geschikte persoon gevonden die helemaal thuis is in de horeca wereld namelijk Inge Raats die we kennen van Sint Gummarus, de Latino en de Marnixhoeve. Samen met Bjorn Corthoudt gaat zij ‘De Zimmer’ uitbaten”, gaat d’Haens verder.
“De nieuwe zaak past ook in mijn bedoeling om van het Zimmermuseum een modern museum te maken waar de bezoeker rustig kan verpozen. Het is natuurlijk ook de bedoeling om het aantal bezoekers aan het Zimmermuseum te doen stijgen. Wij hopen volgend jaar op een verdubbeling.”
Buiten het horeca gebeuren kun Lierse kunstenaars hun werk in De Zimmer tentoonstellen. Op het huidige ogenblik hanger er werken van de Lierse kunstenaar Marc Boon.

De Zimmer werd officieel geopend door burgemeester Frank Boogaerts. Ook Wardje en meneer Goliath waren van de partij om een glaasje te drinken op de nieuwe zaak. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet