Nieuw cultuurcentrum in Lier?

Lier: “Het huidige  cultureel centrum, CC De Mol, voldoet niet meer aan de actuele eisen die aan een theaterzaal gesteld worden. Daarom dringt een vernieuwbouw of een totaal nieuw curtuurcentrum zich op”, zegt Dirk Van den Bosch van de Vzw Prolier, die de programmatie doet van het cultuurcentrum De Mol.
De noodzakelijke verbouwingen worden door Prolier geraamd op 7,5 miljoen euro. Een volledig nieuw cultuurcentrum zou de belastingbetaler 11 miljoen euro kosten.

“Muziek en theaterproducties worden vandaag geconcipieerd op de huidige theatertechnische normen. Het probleem voor CC De Mol is dat de portaalhoogte slechts 5 meter bedraagt. Dit is minstens 3,5 meter te laag. (De ons omliggende zalen hebben een vrij hoogte van 15 meter) Hierdoor kan de belichting vanuit de zaal niet optimaal geregeld worden. Om de belichting op te hangen werkt men in cc De Mol met een vaste grid. Dit impliceert dat de opbouw veel langer duurt en risicovol voor de techniekers is.
Er dient dringend iets gebeuren gezien meer artiesten afhaken. Ofwel dient het bestaande centrum verbouwd te worden ofwel dient een volledig nieuw centrum op dezelfde plaats gebouwd te worden”, aldus Dirk Van den Bosch.
“Als de bouw wordt gerealiseerd door het autonoom gemeentebedrijf dient er geen BTW betaald te worden. Tevens kan men beroep doen op het Fond Culturele Infrastructuur om een subsidie te bekomen”, voegt ondervoorzitter Philip Dekoninck er nog aan toe.

Vzw Prolier vraagt dat het nieuwe stadsbestuur tijdens volgende legislatuur hierover een beslissing neemt. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet