Lier gaat fleurig de zomer in


 
Lier: Her en der zag je de eerste bloemen al verschijnen, ook dit jaar geven bloembakken aan bruggen en stadsgebouwen, grote bloempotten en hangmanden extra kleur aan de zomer in onze stad. Een combinatie van rode en witte bloemen siert straten en pleinen.
 
Op de Grote Markt staan zeven grote potten met beplanting die het hele jaar door blijven staan. Momenteel zijn ze gevuld met hortensia’s en in de winter met groene heesters (soorten Skimmia). Daarnaast zijn ook de zes bloemenpiramides met gele cassiaplantjes terug.
 
Verder zien we nog hangkorven en grote bloempotten in de Dorpsstraat, op het Koningsplein en in de Schoolstraat (hoek) in Koningshooikt. De bruggen aan de invalswegen van het stadscentrum zijn gekleurd met bloembakken. Ook in volgende straten tref je bloempotten en hangkorven aan: Heilige-Geeststraat, Rechtestraat, Berlaarsestraat, Berlarij, Vismarkt, Rolwagenstraat, Begijnhofstraat, Florent Van Cauwenberghstraat, Kolveniersvest, Kartuizersvest, Antwerpsestraat, Schapekoppenstraat, Zimmerplein, Grote Markt, Leopoldplein en Netelaan.
 
Bloemen verspreid over Lier en Koningshooikt:
•         rode en witte geraniums (Pelargonium peltatum)
•         rode begonia’s (Begonia ‘Dragon Wing’)
•         ijzerhard in wit en rood (Verbena hybride Lanai)
•         witte tandzaad (Bidens ferulifolia)
•         afhangende bladplant hondsdraf (Glechomea hederacea)

In totaal gaat het om 132 balkonbakken aan bruggen en stadsgebouwen, 136 halve hangkorven, 42 grote bloempotten en 6 bloementorens.

De bloemen blijven tot half oktober. De bebloeming en het onderhoud ervan kosten de stad 39.582 euro incl. BTW.

Zet jij ook de bloemetjes buiten?
Deel een foto van je bloemenbak of bebloemde tuin op Instagram met #instadlier!

Burgemeester Frank Boogaerts verheugt zich op al de bloemen die onze mooie stad nog fleuriger zullen maken; zelf geeft hij alvast het goede voorbeeld. “Er komen ook dit jaar weer rood-witte bloemen op mijn vensterbank en ik roep de Lierenaars en Hooiktenaars op om mij te volgen,” aldus de burgemeester. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet